Dünya şampiyonu kick boksçu Yavuz Özden camide dehşet saçtı! Görevliyi yumruklayarak felç etti

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Dünya Kick Boks Şampiyonu milli boksör Yavuz Özden, İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir camide dehşet saçtı.
Özden'in engelli tuvaletini kontrol etmek için kapıyı tekmeleyerek içeri girmek istediği iddia edildi. Caminin temizlik görevlisi Osman Amaç kendisine haber verildikten sonra duruma müdahale ederek kontrolün bu şekilde yapılamayacağını şikayetlerin belediyeye iletilmesi gerektiğini söyledi.
Namazın kıldıktan yaklaşık 45 dakika sonra dışarıya çıkan Osman Amaç, tartıştığı Yavuz Özden tarafından saldırıya uğradı.
Çenesi kırılan cami görevlisi Osman Amaç'ın yüz felci geçirdiği öğrenildi.

"KAPILARI TEKMELEYEREK KONTROL ETTİ"​

Olayla ilgili konuşan Osman Amaç,“Ben yukarıya çıktım adam kapıları tekmeleyerek dolu mu boş mu diye kontrol ediyordu. Ben kendisine tekmeyle kontrol edilemeyeceğini söyledim."dedi.

"BİR ANDA SALDIRIP ÇENEME VURDU"​

Yavuz Özden'in bir anda kendisine saldırdığını iddia eden Amaç şöyle devam etti:
"Çeneme vurdu, bana attığı yumruk sırasında ben 1 yumruk yedim sandım ama değilmiş. Bana bayağı sallıyormuş. Bu arkadaşın sonradan da boksör olduğunu öğrenmişler.
Şu an ameliyat oldum. Çenemde platin var, vida ve lastikler var. 4 gün hastanede yattım, sol tarafım şu an tutmuyor, hissetmiyorum. Doktorlar bana ameliyata girmeden yüzümün felç geçireceğini, yüzde 50 ihtimal olduğunu söylediler. Şu an hissetmiyorum."
Haber Kaynağı :12punto

Bu olay gerçekten üzücü ve kabul edilemez bir durum. Dünya Kick Boks Şampiyonu Yavuz Özden'in, camide yaşanan bu şiddet olayını gerçekleştirdiği iddiaları oldukça endişe verici. Engelli tuvaletini kontrol etmek için kapıyı tekmeleyerek içeri girmeye çalışması ve cami görevlisi Osman Amaç'a saldırması hiçbir şekilde kabul edilemez bir davranış örneğidir.

Cami görevlisi Osman Amaç'ın yaşadığı yaraların ciddiyeti ve çenesinin kırılarak yüz felci geçirmesi gerçekten üzücü bir durumdur. Sağlık durumunun ciddiyeti göz önüne alındığında, yaşadığı talihsiz saldırı sonucu yaşadığı acı ve sıkıntıları bir nebze olsun hafifletebilmek adına, mümkün olan en iyi sağlık hizmetine erişimini temenni ediyorum. Özden'in, sporcu kimliğiyle bilinçli bir şekilde şiddet içeren bir eylem gerçekleştirmiş olması büyük bir endişe kaynağıdır. Bu tür şiddet eylemlerinin kimseye faydası olmadığı gibi, topluma da zarar verdiği aşikardır.

Bu tür olayların yaşanmaması ve insanların birbirine saygı göstermesi ve diyalog yoluyla sorunları çözmesi büyük önem taşımaktadır. Şiddetin hiçbir koşul altında kabul edilemez olduğunu ve bu tür olayların önlenmesi için toplumsal farkındalığın arttırılması gerektiğini vurgulamak isterim. Umarım bu tür üzücü olaylar bir daha yaşanmaz ve tüm bireyler arasındaki saygı ve hoşgörü ortamı güçlenir.

Geri