- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 242.357
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dünya ne zaman patlayacak?
Bu, manyetosferin bozulmasına neden olarak dış atmosferden hızlanan bir uçucu kaybına yol açabilir. Bundan dört milyar yıl sonra, Dünya’nın yüzey sıcaklığındaki artış kaçak sera etkisine neden olarak yüzeyi eritecek kadar ısıtacak, bu noktada gezegendeki tüm yaşam son bulmuş olacaktır.Güneş ne zaman dünyayı yutacak?
Yaklaşık 5 milyar yıl içinde, Güneş’in enerjisi tükenecek ve Güneş Sistemi büyük ölçüde değişecek. Okyanuslar kuruyacak. Gezegenler Güneş tarafından yutulacak ve buzul gezegenler nihayet güneşli günlerin tadını çıkaracaklar.Dünya kaç kez yenilendi?
Var olan hayvan ve bitki türlerinin yüzde 75’i de yok olmak üzere. O kadar ki bilim insanları buna ‘Yeryüzünün 6’ncı Yok Oluşu’ ismini takıyor. Zira insanoğlunun var oluşundan bu yana dünya üzerinde yaşam 5 kez böyle tükenmiş. Her seferinde yeryüzünde canlıların yüzde 75’i hayatını kaybetmiş.
Güneş enerjisi bitiyor mu?
Güneş Sisteminde kendisiyle hemen hemen aynı zamanlarda oluşmuş diğer gök cisimlerine dayanarak yapılan ölçümlerde Güneşimizin yaklaşık 4.6 milyar yıl yaşında olduğunu biliyoruz. Diğer yıldızlara dönük gözlemlerle, astronomlar, Güneş’in yaklaşık 10 milyar yıl içinde ömrünün sonuna ulaşacağını tahmin ediyorlar.Güneş mi daha büyük yoksa Dünya mı?
Güneş en büyük yıldız olarak bilinmektedir. Aynı zamanda dünyadan ve aydan da daha büyüktür. Güneşten sonra ise büyüklük sıralamasında dünya yer almaktadır. Son olarak ise en küçüklerinin ay olduğu bilinmektedir.Dünya kaç milyar yıldır var?
Dünya’nın kaç yaşında olduğu konusu sık sık merak edilen konulardan bir tanesidir. Jeologların edindiği ayrıntılı ve geniş bilimsel delillere dayanarak, Dünya gezegenini yaşının yaklaşık olarak 4,54 milyar yıl bir diğer ifade ile 4,54×109 yıl şeklinde olduğuna karar verilmiştir.
Bilim insanlarına göre, dünyada günümüze kadar beş kitlesel yok oluş olayı meydana geldi: Ordovisyen Yok Oluşu (450 milyon yıl önce), Devoniyen Yok Oluşu (380 milyon yıl önce), Permiyen Yok Oluşu (250 milyon yıl önce), Triyas Yok Oluşu (200 milyon yıl önce) ve Kretase Yok Oluşu (65 milyon yıl önce).
Dünyaya 65 milyon yıl önce düşen ve dinozorları yok eden göktaşının bir benzeri de 250 milyon yıl önce düşmüş. O zaman da hayat sona ermiş. Bu ilginç buluşu, Amerikan Science Dergisi yer verdi.