AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dunku nasil yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dünkü nasıl yazılır?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Dün ki şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dünkü şeklinde olmalıdır.

Anayasa mı ANA YASA MI?​

“Anayasa mı?” yoksa “Ana yasa mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ana yasa şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Anayasa şeklinde olmalıdır.
Anayasasının nasıl yazılır?
ANAYASA NASIL YAZILIR? Anayasa sözcüğünün yazımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler için doğru yerdesiniz. Türk Dil Kurumu üzerinde en çok yapılan sorgulamalar arasında yer alan bu sözcük birleşik olarak yazılmalıdır.
Başkanvekili nasıl yazılır TDK?
başkanın işini görmesi için yerine bıraktığı veya yetki verdiği kimse *. tdk’ye göre ayrı yazılan birleşik kelime. milletvekili ise bitişik yazılmaktadır.

Benki mi Ben ki mi?​

Ben de TDK’ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır. Dahi anlamını taşıyan de eki ayrı yazılır.

Anayol nasıl yazılır TDK?​

“Ana yol mu?” yoksa “Ana yol mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Anayol şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ana yol şeklinde olmalıdır.
Bir takım nasıl yazılır?
Bir takım, yazı dilinde çoğu zaman ‘bir takım’ şeklinde ayrı yazılsa da TDK sözlüğüne göre doğru kullanımı ‘birtakım’ olarak kabul edilmektedir.
Yönetim kurulunun nasıl yazılır?
Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Türkiye Büyük Millet …
“Yirmi beş mi?” yoksa “Yirmibeş mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yirmibeş şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yirmi beş şeklinde olmalıdır.

Geri