AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dunden kalan et nasil degerlendirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dünden kalan et nasıl değerlendirilir?​

Artan Etleri Değerlendirmek İçin:
- Yeni yapılan pilava ilave edilir (etli pilav olur)
- Tavuk arttıysa, tavuk salatası yapabilirsiniz.
- Artan etlerin üzerine yeni sos yapılıp fırınlanyabilirsiniz.
- Böreklere iç harç yapabilirsiniz.
- Çorbalara ince ince didikleyerek koyabilirsiniz.
Pişmiş kurumuş et nasıl yumuşatılır?
Bir diğer et yumuşatma yöntemi ise tuzlamaktır. 2,5-3 cm kalınlığında kestiğiniz et dilimlerinizi bir tatlı kaşığı tuzla iyice ovduktan sonra 1-2 saat dinlenmeye bırakabilir ve bu sayede etinizi yumuşatabilirsiniz. Daha sonra etinizin üzerindeki tuzu uzaklaştırıp pişirebilirsiniz.
Pişmiş et ertesi gün yenir mi?
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.

Et nasıl ısıtılır?​

Et genellikle mikrodalga fırında, fırında ya da ocakta ısıtılabilir. Eti sadece bir kez tekrar ısıtmalısınız ve ısıttığınızda iç sıcaklığı 74°C’ye ulaşmalı.
Mangaldan kalan etler nasıl ısıtılır?
Kağıt havluyla kurutun ve ince bir tabaka sıvı yağ ile yağlayın yüksek ısıda ısınmış tavanın içine koyun. Yaklaşık bir dakika boyunca her iki tarafını da pişirin. Etinizi plastik bir torbaya koymak istemeyebilirsiniz. Ancak dondurucu için hazırlanan torbaların bu konuda güvenli olduğu belirtiliyor.
Pişmiş et kaç günde bozulur?
Kuşbaşı ve bifteği buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda 6-12 ay saklayabilirsiniz. Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.

Izgara et nasıl ısıtılır?​

Bifteği ılınan torbanın içinden çıkarın. Kağıt havluyla kurutun ve ince bir tabaka sıvı yağ ile yağlayın yüksek ısıda ısınmış tavanın içine koyun. Yaklaşık bir dakika boyunca her iki tarafını da pişirin. Etinizi plastik bir torbaya koymak istemeyebilirsiniz.
Kırmızı et kaç defa ısıtılır?
Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir. Pişirilen ya da kavrulan et derin dondurucuda en fazla 3 ay, çiğ kıyma ise 4 ay saklanabilir.
 
Geri
Üst