AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dunden kalan ekmek nasil isitilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dünden kalan ekmek nasıl ısıtılır?​

Ekmek buharlama, bayatlamış ekmekleri tazelemenin en etkili yollarından biridir. Bunun için kaynamış su dolu bir tencerenin üzerine süzgeç koyun. Ekmekleri bu süzgece yerleştirdikten sonra üstlerini bir kapakla kapatın. Su buharıyla yumuşayan ekmekler ilk günküne yakın tazelikte sofrada yerini almaya hazır hale gelir.

Artan ekmekleri nasıl değerlendirilir?​

Bayat ekmek içini her türlü köfte yapımında kullanabilirsiniz. Çırpılmış yumurtaya bulayıp kızarttıktan sonra şerbetleyip ekmek tatlısı yapabilirsiniz. Küp şeklinde doğradığınız bayat ekmekleriniz ile yumurta, peynir, közlenmiş kırmızı biber ve istediğiniz baharatları karıştırarak enfes bir tava böreği yapabilirsiniz.
Ekmekle neler yapılabilir?
İşte, en güzel bayat ekmek tarifleri…

Bayat pide fırında nasıl yumuşatılır?​

Bayatlamış ekmekleri yeniden taze hale getirmek için çok özel bir yol açıklayan Meltem Açıkel, herkesi şaşkına çevirdi. Öncelikle bayat ekmeği su ile ıslatan Meltem Açıkel, daha sonra üzerine zeytinyağı dökerek ekmeği fırına attı. Yaklaşık 8 dakika fırında kalan ekmek, hiç bayatlamamış gibi taze olarak çıktı.

Bayat ekmek nasıl yumuşatılır?​

Kuruyan ekmek, nemini kaybeden ekmektir. Canlandırmak için bir tencereye az miktar su koyun ve kaynatın. Su buharı çıkmaya başladığında tencerenin üzerine bir süzgeç yerleştirin ve kuru ekmekleri koyun. Buhar ekmeğe yavaş yavaş nüfuz ettikçe ekmek kaybettiği nemi alacak ve yenilecek kıvama gelecektir.” dedi.
Fırında ekmek nasil Isitilir?
Ekmekleri elektrikli fırında ısıtmadan önce fırınınızı 3-4 dakika kadar boşta ısıtın ve kapatın. Bayat ekmeklerinizi soğumakta olan fırınınıza koyun. Yaklaşık 5-6 dakika içinde fırın soğurken, ekmekleri de çok daha güzel bir şekilde ısıtır ve ekmeler tazeliğine geri kavuşur.
- Yapılışı:
- Güzelce çırpıyoruz.
- Küp küp, minik doğradığımız ekmekleri bu sosa iyice buluyoruz.
- Bir tava içinde sıvı yağ ve tereyağımızı koyuyoruz.
- Tereyağını eritiyoruz.
- Yumurtalı ekmek karışımımızı içine döküyoruz.
- Yağ ile birlikte karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
Öncelikle suyunuzu kaynatın tencereye alın tencerenin üzerine metal süzgeci yerleştirin. Ekmekleri süzgecin içine dizin tencerenin kapağını üzerlerine kapatın. İki dk sonra ekmeklerimiz yumuşacık. Ekmekleri yumuşaklıklarını kaybetmemeleri için hemen bezin içine sarıyoruz.
Sertleşen pide nasıl yumuşatılır?
Fırını önceden ısıtın 250 derecede ısıtın. Ekmeği su serpin ya da kabuğunu nemlendirmek için kabuğun üzerine bir buz küpü sürün. Ekmek somununu doğrudan fırın rafına yerleştirin.

Ekmeğin üstü yumuşak olması için ne yapılmalı?​

Ekmek hamurunuzun içerisinde ılık süt, ılık su kullanmak ekmeğinizin yumuşacık olmasına etki eden malzemelerin başında geliyor. Soda ilave etmek yine hamurun kocaman kabarıp yumuşacık olmasını sağlayan unsurlardan biri.
 
Geri
Üst