AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duman olmayan yerde ne olmaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Duman olmayan yerde ne olmaz?​

[1] Bir olayın gerçekten meydana gelmiş olup olmadığını anlamak için, gizli kalamayan belirtisine bakmak gerekir.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mecaz mı gerçek mi?​

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mecaz mı gerçek mi?
➡Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünün anlamı ise şu şekilde; Bir olayın gerçekten meydana gelip gelmediğini anlamak için, gizli kalamayan belirtisine bakmak gerekir. Bu belirti varsa olayda var demektir.

Hamama giren terler mi mecaz mı gerçek mi?​

Hamama giren terler mi mecaz mı gerçek mi?
Atasözleri anlam bakımından mecazi olsa da gerçek hayatta hep öğüt verici olmuştur. Hamama giren terler atasözünün ne anlama geldiğini sizlere derledik. Hamama giren terler atasözü bizlere aslında yapılan her şeyin bir bedeli olduğunu anlatan söz bütünüdür. Bu atasözü bize hayatta yol gösteren ışık niteliğindedir.

Irmak kenarına çeşme yapılmaz gerçek mi mecaz mı?​

Gerçekte de ırmak gibi büyüklük su kaynağı varken yanına azıcık su akan çeşmenin yapılması gereksiz olmaktadır. Bu atasözünün mecaz anlamı genel olarak işe yaramayan şeylerin yapılmamasıdır.

Hamama giren terler mecaz anlamı nedir?​

Hamama giren terler mecaz anlamı nedir?
➡Hamama giren terler atasözünün anlamı ise şu şekilde: Herşeyin bir bedeli vardır. İçinde bulunduğumuz durum masrafı, fedakarlığı, sıkıntıya katlanmayı gerektiriyorsa işimizi bunlarsız yürütmeyi düşünemeyiz.

Hayırlı komşu hayırsız akrabadan iyidir gerçek anlam mı mecaz anlam mı?​

Hayırlı komşu hayırsız akrabadan iyidir gerçek anlam mı mecaz anlam mı?
Sıkıntıya düşen kişi, öncelikle akrabalarından ilgi bekler, yardım ve iyilik umar. Ancak bu beklentileri boşa çıkmış, akrabaları yüzüne bakmamışlardır. Öte yandan dost ve komşuları onu yalnız bırakmamış, ilgi ve yardımlarını esirgememişlerdir. İşte bunun için hayırlı dost, hayırsız akrabadan daha iyidir.
Kenarına çeşme yapılmaz ne demek?​
“Irmak kenarına çeşme yapılmaz” atasözünün Türk Dil Kurumu’nca belirlenen anlamı; halihazırda var olan ve çevresindeki herkese her şeye yeten hatta artan bir durumda aynı işleve sahip ancak daha zayıf yetkinlikleri olan şeyleri eklemek boşuna bir çaba olmak anlamında kullanılan bir atasözümüz olmaktadır.

Iki dinle bir söyle mecaz mı gerçek mi?​

Iki dinle bir söyle mecaz mı gerçek mi?
AtasözüDüzenle [1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.

Hamama giden atasözünün anlamı nedir?​

Hamama giden atasözünün anlamı nedir?
İçinde bulunduğumuz durum masrafı, özveriyi, sıkıntıya katlanmayı gerektiriyorsa işimizi bunlarsız yürütmeyi düşünemeyiz.

Hatasız kul olmaz mecaz mı gerçek mi?​

»Bir Tek Sözcüğü Bile Değiştirilemez. »Genellikle Mecaz Anlamlıdır.

Horozu çok olan köyde sabah geç olur atasözünün anlamı nedir?​

Horozu çok olan köyde sabah geç olur atasözünün anlamı nedir?
Horozu Çok Olan Köyde Sabah Geç Olur Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bu atasözü ile atalarımızın bize anlatmak istedikleri; eğer bir işe karışan kişi sayısı çok fazla ise o işini sonuçlanması daha uzun zaman almaktadır.

Iki dinle bir söyle atasözü mü deyim mi?​

Iki dinle bir söyle atasözü mü deyim mi?
İki Dinle Bir Söyle, çak fazla konuşmanın iyi bir davranış olmadığını, karşıdaki kişiyi iyi dinledikten sonra konuşmanın daha faydalı olacağını anlatan bir atasözüdür.

Iki dinle bir söyle ne demek TDK?​

İKİ DİNLE BİR SÖYLE TDK SÖZLÜK ANLAMI Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü’ne göre “İki dinle bir söyle” atasözü; “hata yapmamak ve öğrenmek için az konuşup çok dinlemek en doğrusudur” anlamına gelir. Çok konuşmak doğru değildir. Çok konuşan, gereksiz ve yanlış sözler söyler.
 
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü gerçek anlamda kullanıldığında, bir olayın gerçekten meydana gelip gelmediğini anlamak için gizli kalamayan belirtisine bakmak gerektiğini ifade eder. Eğer belirti varsa, olayın da gerçekte gerçekleştiği anlamına gelir. Mecazi anlamda ise genellikle bir durumun sonucunu tahmin etmek için belirtilere dikkat etme gerekliliğini vurgular.

Hamama giren terler atasözü gerçek hayatta ve mecazi anlamda önemli bir mesaj iletileri içerir. Gerçek anlamda, her eylemin bir bedelinin olduğunu ve bazı şeylerin yapılabilmesi için fedakarlık gerektiğini belirtir. Mecazi olarak ise bu atasözü, herhangi bir faaliyetin bir takım sıkıntıları, masrafları veya zorlukları olabileceğini ifade eder.

"Irmak kenarına çeşme yapılmaz" atasözü gerçek anlamda, zaten bol su kaynağının olduğu bir yerde ekstra bir çeşmenin boşuna yapıldığını ifade eder. Mecazi olarak ise işe yaramayan veya gereksiz şeylerin yapılmaması gerektiğini vurgular.

Hayırlı komşu hayırsız akrabadan iyidir atasözü gerçek anlamda, sıkıntıya düştüğümüzde gerçek yardımı gösteren ve destek sağlayan dostların gerçek değeri üzerinde durur. Mecazi olarak ise akrabaların daima sizi desteklemeyebileceğini, bu yüzden gerçek anlamda yardımcı olan dostların daha değerli olduğunu belirtir.

"Iki dinle bir söyle" atasözü gerçek anlamda, az konuşup daha çok dinlemek gerektiğini, karşımızdakini anlamak ve doğru cevap vermek için dinlemeye önem verilmesi gerektiğini vurgular. Mecazi anlamda ise gereksiz konuşmaktan kaçınılmasını ve dikkatli dinlemenin önemini anlatır.
 
Geri
Üst