AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duldung ile evlilik yapilir mi?

Editör

Yeni Üye

Duldung ile evlilik yapılır mı?​

Duldung sahibi olma durumu, kendi başına evliliğe engel değildir. Ancak bir Alman evlendirme dairesinde evlenmek için pasaport dahil bir dizi belgeye ihtiyacınız vardır. Duldung almanızın nedeni pasaportunuzun olmaması ise, mutlaka önceden bir danışma merkezinden veya bir avukattan tavsiye almalısınız.

Almanyada Duldung ne anlama gelir?​

Son sekiz yıldır, geçici oturum izni (“Aufethaltsgestattung”), Müsamaha Belgesi (“Duldung”) vb. gibi yasal oturum izinleriyle (sürekli olarak) Almanya’da ikamet ediyor olmalısınız. Eğer reşit olmayan çocuklarınız varsa, bu tür bir oturum iznine başvurabilmeniz için son altı yıldır Almanya’da yaşıyor olmanız gerekir.

Almanyada deport nasıl kaldırılır?​

Almanyada deport nasıl kaldırılır?
Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.

Ausbildungsduldung nedir?​

Eğitim Sebebiyle Müsamaha Belgesi (“Ausbildungsduldung”) aracılığıyla alınan oturum izni, İkamet Kanunu’nun §60c bölümünde düzenlenmiştir. En az iki yıllık bir mesleki eğitim programı tamamlandığı takdirde alınan özel bir çeşit Müsamaha Belgesidir (“Duldung“).

Aufenthaltsgestattung ne anlama gelir?​

Nelere dikkat etmeliyim? Bir sığınmacı olarak kaydınızı yaptırır yaptırmaz size varışınızı kanıtlayan bir belge verilir. İltica başvurunuzu resmen teslim ettiğinizde ise oturum izni alırsınız.

Almanya giriş yasağı nasıl kaldırılır?​

Almanya giriş yasağı nasıl kaldırılır?
Giriş yasağı Türk konsolosluklarından veya içişleri bakanlığına yapılacak başvuruyla sorgulanabilir ve buna göre yasağın kaldırılması başvurusu yapılabilir.
Mülteciler ausbildung yapabilir mi?​
Böylece sığınma başvurunuzun reddedilmesi durumunda Eğitim Sebebiyle Müsamaha Belgesi (“Ausbildungsduldung”) almak için başvurabilirsiniz. İltica başvurunuz reddedilmişse veya iltica başvurusunda bulunmamışsanız ve hâlen “Duldung” belgesine sahipseniz, mesleki eğitim başvurusunda bulunmak sizin yararınıza olacaktır.

Evet, Almanya'da duldung sahibi olan bir birey evlilik yapabilir. Ancak Alman evlendirme dairesinde evlenmek için pasaport gibi belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer duldung belgenizin nedeni pasaportunuzun olmaması ise, öncesinde bir danışma merkezinden veya avukattan tavsiye almanız önemlidir.

"Duldung" Almanya'da geçici oturum izni anlamına gelir. Bu izinler üzerinde son sekiz yıldır Almanya'da yaşamınızı sürdürüyorsanız alınabilir. Ayrıca reşit olmayan çocuklarınızın olması durumunda, bu tür bir oturum izni için en az altı yıldır Almanya'da yaşamış olmanız gerekmektedir.

Deport (sınır dışı) kararının kaldırılması için iki yol bulunmaktadır. İlk olarak, yabancı meşruhatlı bir vize alabilir ve sınır dışı süresi dolmadan ülkeye geri dönebilirsiniz. İkinci olarak, deport kararının iptali için idare mahkemesine başvurarak hukuki yollarla talepte bulunabilirsiniz.

"Ausbildungsduldung" ise eğitim sebebiyle alınan özel bir duldung türüdür. En az iki yıllık bir mesleki eğitim programını başarıyla tamamladığınızda bu belgeyi alabilirsiniz.

Bir sığınmacı olarak "Aufenthaltsgestattung" belgesi ile kaydınızı yaptırdığınızda oturum izni alma süreciniz başlamış olur. İltica başvurunuzu resmi olarak yaptığınızda ise oturum izni alabilirsiniz.

Almanya'ya giriş yasağının kaldırılması için Türk konsolosluklarına veya içişleri bakanlığına başvurarak durumunuzu sorgulayabilir ve yasağın kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz.

"Mülteciler ausbildung yapabilir mi?" sorusuna yönelik cevap ise, sığınma başvurunuz reddedilmişse veya iltica başvurusunda bulunmamışsanız ve hala "Duldung" belgeniz varsa, mesleki eğitim başvurusunda bulunabilir ve "Ausbildungsduldung" alabilirsiniz. Bu süreç, size mesleki eğitim imkanı sunabilir.

Geri