AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dul maasi ne kadar oldu?

Editör

Yeni Üye

Dul maaşı ne kadar oldu?​

Erkek, SGK ve Bağkur kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse ölen eşin aylığının yüzde 50’sini dul aylığı olarak alabiliyor. Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkurlu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alıyor.

Dul yetim Maasina bloke konur mu?​

Bu hükme göre, sadece nafaka alacakları ve S G K’ nın alacakları hariç olmak üzere emekli aylığından kesinti yapmak yasal değildir. Ayrıca, emeklinin açıkça “emekli (dul-yetim) aylığımdan icra kesintisi yapılsın” izni olmadan hiçbir Kurum veya İcra Müdürlüğü emekli aylığına haciz koyduramaz.

Ölen kişinin maaşına haciz gelir mi?​

Ölen kişinin maaşına haciz gelir mi?
Ölüm aylığı, 88. maddeye göre takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez.

Yetim maaşı ne kadar temmuz 2021?​

1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile yapılan enflasyon güncellemesi sonrasında 2021 dul maaşı ve yetim maaşı yüzde 8,45 oranında zamlandı. Maaşı 2 bin 400 lira olan bir kişinin zamlı maaşı bu oran üzerinden 2 bin 602 liraya yükseldi. Dul ve yetim aylığına ocak ayında iki ayrı artışın yansıması bekleniyor.

Dul ve yetim maaşlarına ne kadar zam geldi?​

2021 yılı ilk altı ayına ilişkin en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı % 8,45 olarak gerçekleşmiştir. Bu çerçevede emekli, dul ve yetim aylıkları Temmuz 2021 tarihinden itibaren % 8,45 oranında artırılmış olup, zamlara ilişkin fark ayrıca ödenmiştir.

Dul maaşına haciz gelir mi?​

Dul maaşına haciz gelir mi?
Cevap: 5510 sayılı Kanun kapsamındaki gelir, aylık ve ödenekler; SGK’nın kendi prim alacakları ile nafaka borçları dışında haczedilemez.

Aylıkta bloke bulunması ne demek?​

Belirtilen bu kanuna göre haczi yasaklanmış olan gelir, aylık ya da ödemelerin haczedilmesine dair alınan talepler, borçlunun muvafakati bulunmaması halinde reddedilir. Yani emekli kişinin bizzat talebi olmazsa nafaka alacağı dışında maaşından hiçbir kesilme yapılamamaktadır.

Yetim maaşlarına ne kadar zam geldi?​

Bu çerçevede emekli, dul ve yetim aylıkları Temmuz 2021 tarihinden itibaren % 8,45 oranında artırılmış olup, zamlara ilişkin fark ayrıca ödenmiştir.

SGK yetim maaşı ne kadar?​

SGK yetim maaşı ne kadar?
2022 yılı itibarıyla en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya çıkarıldığı için en düşük hisse üzerinden (yüzde 25) yetim maaşı alan kız çocuklarına aylık 625 lira olarak verilen yetim parası, evlenirken 24 ay için en az toplam 15 bin lira çeyiz parası olarak ödenecek. Çeyiz parası 1 defaya mahsus olarak veriliyor.

Dul ve yetim maaş farkları ne zaman yatacak?​

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları 27 Ocak’ta ödenecek.

Merhaba,

Dul maaşı ve yetim maaşı ile ilgili sorularınıza detaylı cevaplar verebilirim:

1. **Dul maaşına haciz gelir mi?**
5510 sayılı Kanun kapsamındaki gelir, aylık ve ödenekler; SGK’nın kendi prim alacakları ile nafaka borçları dışında haczedilemez. Yani dul maaşına haciz konulamaz.

2. **Yetim maaşına bloke konur mu?**
Emekli aylığından, sadece nafaka alacakları ve SGK'nın alacakları hariç olmak üzere kesinti yapılamaz. Dolayısıyla yetim maaşına bloke konulamaz.

3. **Ölen kişinin maaşına haciz gelir mi?**
Ölen kişinin maaşı, alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez yani genelde haciz uygulanmaz.

4. **Yetim maaşı ne kadar Temmuz 2021?**
2021 yılı itibariyle yapılan enflasyon güncellemesi sonrasında 2021 yetim maaşı ve dul maaşı yüzde 8,45 oranında zamlandı. Bu orana göre, maaşı 2.400 lira olan bir kişinin zamlı maaşı 2.602 liraya yükseldi.

5. **Dul ve yetim maaşlarına ne kadar zam geldi?**
2021 yılı ilk altı ayına ilişkin enflasyon oranı % 8,45 gerçekleşti. Bu doğrultuda emekli, dul ve yetim aylıkları Temmuz 2021 itibariyle % 8,45 oranında artırıldı.

6. **SGK yetim maaşı ne kadar?**
2022 yılında en düşük emekli maaşının 2.500 liraya çıkarılmasıyla en düşük hisse üzerinden yetim maaşı alan kız çocuklarına aylık 625 lira yetim parası ödenmektedir.

7. **Dul ve yetim maaş farkları ne zaman yatacak?**
Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların Ocak 2022 tarihinden itibaren aylıklarındaki fark tutarları 27 Ocak'ta ödenecektir.

Umarım sorularınıza cevaplarımı detaylı bir şekilde yanıtlayabilmişimdir. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri