- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dul erkek ölen babasının maaşını alabilir mi?
* Baba ya da annenin ölümü halinde yalnız bir yetim kalırsa alacağı miktar yüzde 50. * Erkek yetimler 18 yaşına kadar, öğrenci iseler 20, yüksek öğrenim görüyorlarsa 25 yaşına kadar aylık alabiliyor. ÜÇ MAAŞ DA MÜMKÜN. Bazı hallerde hem babanızdan hem de kocanızdan maaş alabilirsiniz.Emekli Sandığı’ndan emekli olan babasından maaş alabilir mi?
Banka Emekli Sandığı da olsa kendi sigortalılığınız nedeniyle emekli aylığı aldığınızdan, SSK (4/a) emeklisi babanızdan aylık alma hakkınız maalesef yok. Durumun tespiti halinde sizin de babanızdan bağlanan yetim aylığınız kesilir.Birden fazla aylik ve gelir hangi durumlarda Bağlanir?
BİRDEN FAZLA AYLIK VE GELİR HANGİ DURUMLARDA BAĞLANIR? -Anne-baba Emekli Sandığı’na tabi ise ölüm tarihleri ne olursa olsun hem eşten hem anne-babadan iki aylık alınabilir. -Kocası Emekli Sandığı’na, anne-babası Bağ-Kur’a tabi, anne-babanın ölüm tarihi yukarıdaki tarihlerin dışında ise iki aylık bağlanır.
Erkekler yetim aylığı alabilir mi?
Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir miyim? Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 10 yıldan fazla olması halinde hizmet akdi ile 4/a’ya tabi çalışan kız yetimlere, Emekli Sandığı Kanununa göre aylık bağlanabilir. Erkek yetimlere ise malul ve muhtaç olmaları halinde aylık bağlanır.
Erkek dul maaşı nasıl alınır?
Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkurlu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alıyor. Ölen eş Emekli Sandığı’na tabi ise ve erkek de memur veya memur emeklisiyse bu durumda erkek ölen eşinin aylığının yüzde 50’sini alıyor. Bu hakkın elde edilebilmesi için ölen eşin en az 5 yıllık memuriyeti olması gerekiyor.Emekli Sandığı emeklisi yetim aylığı alabilir mi?
Emekli kişi ölen babasından maaş alabilir mi?Kendi sigortalılığınız nedeniyle Emekli Sandığı’ndan emekli aylığı aldığınızdan SSK’lı babanızdan yetim aylığı alamazsınız. Siz SSK, babanız Emekli Sandığı emeklisi olsaydı, babanızdan aylık alabilirdiniz.