AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dukkan satisi KDV kac?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dükkan satışı KDV kaç?​

İşyeri teslimlerinde KDV Oranı Belediyesine, net alanına veya arsa emlak vergi değerine bakılmaksızın tüm işyerleri teslimleri için KDV ’dir.

İnşaat malzemelerinde KDV oranı kaç?​

İnşaat malzemelerinde uygulanan yüzde 18 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi kararı, konut fiyatlarında indirim olacağı beklentisi oluşturdu.
Demir Çelik tevkifat kodu nedir?
Demir çelik’den üretilen mamülleri (kapı, kapı kolu, menteşe, köşebent, kilit …) ise kapsamamaktadır. Her ne kadar Tebliğ’de tevkifat kodu belirtilmemiş ve e-Beyanname sisteminde yayınlanmamış olsa da e-Fatura sisteminde bu tevkifat için 627 kodu kullanılması gerektiği belirtilmiştir.
6306 sayılı Kanun kapsamındaki alanlarda üretilen hangi m2 deki daireler %1 KDV ye tabidir?
6306 sayılı Kanun kapsamındaki projeler dahilinde yapılan inşaatın bitiminde 150 m²”nin altında bulunan konut teslimlerinde arsa birim m² vergi değerlerine ve Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki büyükşehirlerde bulunup bulunmadıklarına bakılmaksızın %1 oranında KDV uygulanmaktadır.

İnşaat demiri KDV oranı nedir?​

1) Demir-çelik ürünlerine 4/10 KDV tevkifatı getiriliyor Tebliğ Taslağında yer alan düzenleme ile, demir-çelik ve alaşımlarından mamul ürünlerin teslimine (4/10) oranında KDV tevkifatı getiriliyor.

Inşaatta KDV ne oldu?​

Diğer taraftan Kararın yürürlüğe girdiği tarihten önce başlamış konut inşaatları için ise eski hükümlerin uygulanmasına devam edilecek. Bir diğer konu ise inşaat sektörünün KDV kaynaklı finansman yükünün azaltılması maksadıyla, arsa ve arazi teslimlerindeki KDV oranı da yüzde 18’den yüzde 8’e indirilecek.
Belirlenmiş alıcılar tevkifatlı fatura düzenleyebilir mi?
Cevap :Hayır, fatura tevkifatlı düzenlenmeyecektir. Tebliğin 3.1.6 bölümüne göre belirlenmiş alıcı (3.1.2/b) olmaması kaydıyla, KDV mükellefiyeti bulunmayanların kısmi tevkifat uygulaması kapsamındaki alımlarında tevkifat uygulanması söz konusu olmayacaktır.
 
Geri
Üst