Dugunde takilan takilar bosanmada kime kalir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Düğünde takılan takılar boşanmada kime kalır?​

Kural olarak düğün sırasında takılan ziynet eşyaları, kim tarafından, kime takılırsa takılsın, kadına bağışlanmış sayılır ve artık kadının kişisel malı sayılır.

Evlilik iznine hafta sonu dahil mi?​

Mazeret izni olarak belirlenen evlilik izni, nikahtan önce kullanılamaz. Yani nikah ile birlikte bu izin başlar. Ayrıca bu izinler için iş günü değil normal gün hesabı yapılır. Yani haftasonu veya resmi tatile denk gelen günler izne eklenmez, izin süresinden sayılır.
Ziynet eşyalarının kimde olduğunun ispatı?
Kadına özgü ziynet eşyaları; eşler arasında aksine bir anlaşma veya bu konuda yerel bir adet bulunmadıkça evlilik sırasında kim tarafından hangi eşe takılmış olursa olsun kadın eşe bağışlanmış sayılır ve artık onun kişisel malı niteliğini kazanır.

Islama göre düğünde takılan takılar kime aittir?​

Evlilik sırasında kadına takılan takılar kim tarafından takılmış olursa olsun kadına yapılmış olan bağış olarak kabul edilir. Bu sebeple evlilik sırasında kadına takılan tüm takılar kadının kişisel malı olup boşanma halinde kadın, eşi veya ailesi tarafından takılan takıları geri verme yükümlülüğü altında değildir.

Boşanmada altınlar kime verilir 2021?​

Yargıtayın birçok emsal kararında, düğünde takılan altınların kadına ait olduğuna dair kararlar vermiştir. Düğünde takılan altınlar kadına ait olduğundan takılar, kadında kalmalıdır. Ancak takılar kadında kalmamış ise kadın açmış olduğu boşanma davasında takıların iadesini talep etme hakkına sahiptir.
Boşanma sırasında takılan takıların durumu ne olur?
Boşanma davası neticesinde bu takılar varlığını hala koruyorsa aynen aksi durumda para cinsinden değer olarak kadına ödenmesine karar verilir. Takıların evlilik birliği içerisinde aile kurumunun ihtiyaçları için harcandığı koca tarafından ispat edilirse ziynet eşyalarının iadesi yükümlülüğü ortadan kalkar.

Evlilik izni 7 iş günü mü?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 104/B hükmü uyarınca memura kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 7 günlük evlilik mazeret izni verilmektedir. 4857 sayılı İş Kanunu ek madde 2 düzenlemesine göre işçinin evlenmesi halinde 3 günlük mazeret izni (evlilik izni) vardır.

Evlilik izni Pazar günü sayılır mı?​

Bu 3 günlük izin boyunca işveren tarafından işçinin ücretinden kesinti yapılamaz. Bu konuda İş Kanunu şöyle söyler: Genel görüş, işçinin alacağı evlilik izninin genel tatil ya da resmi tatil günlerine denk gelmesi halinde iş gününün baz alınmasıdır.
Ziynet alacağı nasıl ispat edilir?
Davacı kadın, dava konusu edilen ziynet eşyasının davalıda kaldığını ileri sürmüş, davalı koca ise onun tarafından götürüldüğünü savunmuştur.
 
Geri
Üst