AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dugun nedir kisaca tanimi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Düğün nedir kısaca tanımı?​

Düğün, bir çiftin ebediyen beraber yaşama kararını, tanıdıkları ve dostları ile birlikte kutladıkları eğlence. Dünya’nın her yerinde, farklı kültürlerde farklı şekilde gerçekleşir. Hep aynı kalan en önemli noktaları, çiftin artık birbirlerine ait olduğunu gösteren sembollerin önemli bir rol oynamasıdır.

Dinimize göre düğün nasıl olmalı?​

Dinimize göre düğün nasıl olmalı?
Bunun için önce tarafların istedikleri bir düğün şekli belirlenir. Haram olmayan isteklerin düğünde gerçekleştirilmesinde de bir sakınca yoktur. – Düğüne katılacak olan davetlilerin gönlü hoş tutulmaya özen gösterilmeli. – İmkan varsa kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere yemekli düğün yapılabilir.

Düğün nereden çıktı?​

Düğün nereden çıktı?
İlk evlilik belgesi Mezopotamya’da bulunmuştur.

Düğünde müzik yasak mı?​

Nikah ve Düğün merasimlerinde; – Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00’e kadar yapılabilecek. – Nikah/düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 m² yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecektir.

Dugun toreni ne demek?​

Dugun toreni ne demek?
Anma, kutlama, nişan, evlenme, ölüm gibi sebeplerle yapılan toplantı, merasim, seremoni.

Düğün Türkçe kelime mi?​

Düğün Türkçe kelime mi?
Düğün kelimesi Türkçe’de “bağlamak” anlamına gelir. Eski Türkçe tüg- “bağlamak” fiilinden +In sonekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için düğme maddesine bakınız. Düğün kelimesi tarihte bilinen ilk kez tügün “bağ, düğüm, akit, özellikle evlenme akdi” Uygurca (1000 yılından önce) eserinde yer almıştır.

Hangi günler düğün yapılmaz?​

“İki bayram arasında evlenmek caiz midir?” sorusunu yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Dini Bilgilendirme Platformu, şunları kaydetti: “Ülkemizin bazı yörelerinde, Ramazan ile Kurban Bayramı arası kast edilerek ‘İki bayram arasında düğün yapılmaz ve nikah kıyılmaz’ denilmektedir.

Resmi nikah ne zaman başladı?​

Resmi nikah ne zaman başladı?
Türk Medeni Kanunu 17 Şubat 1926’da kabul edildi ve 18 Şubat 1926’da da 20 yaşındaki Zehra Hanım kendisi gibi öğretmen Fuat Say’la Ankara’da resmen nikâhlandı. Eski Türkçe yazıyla doldurulan evlenme belgesindeki nikâh tanıkları ise Tunalı Hilmi ve Erzurum Mebusu Mahmut Bey.
 
Düğün, bir çiftin ebediyen beraber yaşama kararını, tanıdıkları ve dostları ile birlikte kutladıkları eğlence anlamına gelir. Dünya çapında farklı kültürlerde farklı şekillerde gerçekleşen düğünlerin ortak noktası, çiftin birbirlerine ait olduklarını gösteren sembollerin önemli bir rol oynamasıdır.

Dinimize göre düğünün nasıl olması gerektiği konusunda, tarafların istedikleri düğün şeklini belirleyebileceği belirtiliyor. Haram olmayan isteklerin düğünde gerçekleştirilmesinde sakınca olmadığı vurgulanmış. Davetlilerin gönlünün hoş tutulmasına özen gösterilmesi ve imkan varsa kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere yemekli düğün yapılması da önerilmiş.

Düğün kelimesi Türkçe bir kelime olup "bağlamak" anlamına gelmektedir. Türkçe kökenli olan bu kelime, eski Türkçe "tüg-" fiilinden +In sonekiyle türetilmiştir ve tarihte bilinen ilk defa Uygurca eserlerinde kullanılmıştır.

Düğünün tarihsel kökeni hakkında ise, ilk evlilik belgesinin Mezopotamya'da bulunduğuna dair bilgi verilmiş. Ayrıca resmi nikah uygulamasının Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilmesiyle 1926 yılında başladığı belirtilmiş.

Düğünlerde müzik konusunda da bir kısıtlama olduğu vurgulanmış. Nikah ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası dahil olmak üzere müzik yayınının 24.00'e kadar yapılabileceği belirtilmiş. Ayrıca katılımcı sınırlaması getirilmediği ancak kapalı yerler için kişi başına asgari 6 m² yer bulunması şartının devam ettiği açıklanmış.

Son olarak, düğün töreninin anlamı hakkında da bilgi verilmiş. Anma, kutlama, nişan, evlenme, ölüm gibi sebeplerle yapılan toplantı, merasim veya seremoni olarak tanımlandığı belirtilmiş. Bu noktalarda Düğün nedir kısaca tanımı? başlığı altında geniş bir bilgi yelpazesi sunulmuş.
 
Geri
Üst