AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dugun mekani nasil secilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Düğün mekanı nasıl seçilir?​

En Önemli Etkenler. Diğer belirleyici etkenler arasında davetli sayısı, düğünün yapılacağı mevsim, düğün açık alanda olacaksa yedek kapalı mekanın olup olmadığı ve düğün mekanının çözüm ortaklarını tercih etmeme hakkının olup olmadığı geliyor.

Düğünler nerede olur?​

Başlıca düğün mekanları; düğün salonları, kır düğün mekanları, oteller, tarihi düğün mekanları, restoranlar, havuz başı düğün mekanları, sosyal tesisler, tekne düğünleri, kulüp ve davet alanlarıdır.
Düğün kokteyli nedir?
Kokteyl düğünü, çiftlerin özellikle son dönemlerde sıklıkla tercih ettiği organizasyon alternatiflerinden biri. Aslında kuru pasta ve meşrubat servisi yapılan düğünlerin ikram konusunda çok daha gelişmiş hali olarak tanımlayabiliriz.

Bir düğün salonu tutmak ne kadar?​

Türkiye’de Düğün Salonu Fiyatları Yani her bütçeye göre düğün salonu bulmak mümkün. Türkiye genelinde düğün salonlarını incelediğimde; yemeksiz paket fiyatları ortalama 4.000-6.000 TL arasındayken, yemekli düğün fiyatlarındaki durum ise kişi başı ortalama 40-80 TL şeklinde.

Düğün salonu ne zaman tutulmalı?​

İçinize sinen düğün salonlarından birinde evlenebilmek için 6 ay öncesinden düğün salonunu tutmanız gerekir. Fakat kasım ve nisan ayları arasında evlenecekseniz hafta sonunu tercih etseniz bile yoğunluk azalmış olacaktır. Bu durumda düğün salonu ile 3-4 ay öncesinden anlaşma yapmanız yeterli olacaktır.
Kış düğünü nasıl yapılır?
Kış Düğünü Süslemeleri Masa ortası süsü olarak klasik çiçeklerin yanı sıra kuru dallar, kozalaklar ve çam yapraklarını kullanarak kış ruhunu yansıtan bir süsleme seçebilirsin. Kar ya da beyaz temalı bir düğün yapmayı planlıyorsan, cipso çiçeklerinden büyük top şeklinde bir masa çiçeği kullanmanı öneriyoruz.
Düğün hazırlama yollarına dikkat edilerek iyi bir bütçeyle yapılması mümkündür. Karamsar olunmaya gerek yoktur. Eğer çiftler isterse ve 1 ay içinde hızlı ve planlı bir şekilde olursa 1 ay düğün yapmak tabii ki mümkündür.
200 kişilik bir düğünde, Gelin-Damat davetlileri için 100 kişi, Kız tarafı ailesi için 50 kişi, Erkek tarafı ailesi için 50 kişi ideal bir paylaşım olabilir.
Oynamasız düğün nasıl olur?
Oynamasız düğün konsepti isteyenler için ise hafif müziğin arkada çaldığı kokteyl bir düğünü önerebiliriz. Az kişiyle yapılan arka fon müzikli sade bir düğün organizasyonu gerçekleştirebilirsin. Öncelikle davetlilerin girişi ve sonraki ilk içecek ikramı sırasında kısık sesli bir müzik yayını yapılabilir.

Kokteyl menüsü nedir?​

Kokteyl menü içerisinde tercihine göre alkollü ya da alkolsüz içeceklerin yanı sıra cipsler, kuruyemişler, kanepeler, peynir çeşitleri, söğüşler ve isteğe göre ekleyebileceğin atıştırmalıklar yer alır. Bu menü çeşidini seçersen, yemekli menüye göre çok daha düşük bir bütçe ile düğününü gerçekleştirebilirsin.

Düğün için ne kadar para lazım?​

Yemeksiz düğün salonunun maliyeti 15-17 bin lira olurken, kokteyl konseptli düğünler 30 bin liraya kadar çıkıyor. Yemekli düğünler ise kişi başı 100-150 liradan başlıyor. 400 kişilik bir düğün 40 bin liradan başlıyor. Yemekli bir otel düğünü pandemi döneminde 40 bin liradan 150-200 bin lira bandına yükseldi.
Düğüne kaç kişi gelir?
Kişi başı asgari 6 m² alan bırakılması, Azami 100 davetli ile sınırlandırılması, kaydıyla 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecektir. Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilecektir.

Kır düğünü hangi aylarda yapılır?​

Kır düğünü hangi aylarda yapılır sorusunun en doğru cevabı ise tabii ki bahar ve yaz ayları olacaktır.

Kış ayında düğün yapılır mı?​

Kış düğünleri için en ideal mekanlar genellikle kapalı alanlar oluyor. Her ne kadar büyüleyici bir mevsim olsa da havanın soğuk olduğunu kabul etmek gerek. Tarihi bir köşkün ya da yalının bir odasında, düğün salonlarında ya da lezzetli ikramların yapıldığı restoranlarda kışın bir düğün yapabilirsin.
Kışın Düğüne giderken ne giyilir?
Eğer kış düğününe gidecekseniz, tercih edeceğiniz kış düğünü için elbise modelleri koyu renk ağırlıklı olmalıdır. Lacivert, siyah, kırmızı, bordo, saks mavisi, taba rengi ve koyu gri gibi renklerde kışlık düğün kıyafetleri tercih edebileceğiniz gibi düğün konseptine göre pastel renklerde kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst