SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
1 kase haşlanmış kemiğinden ayrılmış gerdan eti
2 su bardağı haşlamanın suyu
1 litre su
1 diş sarımsak
Tuz
Çay kaşığı ucu ile karabiber
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 su bardağı su
Üzerine sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (İsterseniz tatlı toz biber)
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Haşlanmış gerdan etini didikleyelim ve üzerine sarımsağı rendeleyelim bir kenara alalım. Et suyunu ve bir litre sütü ocağa alalım.
Terbiyesini hazırlamak için verilen gereçleri güzelce çırpalım ve ocaktaki çorbanın suyuna ek edelim kaynayana kadar karıştıralım.
Et ve sarımsağı, karabiber ve tuzu ek edelim tencerenin kapağını kapatmadan 7-8 dakika kaynayınca çorbamız hazırdır.
Tencerenin kapağını çorbanın sıcaklığı çıkana kadar açık bırakalım.
Yağları sos kabında eritelim pul biber ekleyip, altını kapatalım. Çorbayı servis yaparken üzerine tereyağlı sostan dökelim. Afiyet olsun.
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase haşlanmış kemiğinden ayrılmış gerdan eti
2 su bardağı haşlamanın suyu
1 litre su
1 diş sarımsak
Tuz
Çay kaşığı ucu ile karabiber
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 su bardağı su
Üzerine sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (İsterseniz tatlı toz biber)
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Haşlanmış gerdan etini didikleyelim ve üzerine sarımsağı rendeleyelim bir kenara alalım. Et suyunu ve bir litre sütü ocağa alalım.
Terbiyesini hazırlamak için verilen gereçleri güzelce çırpalım ve ocaktaki çorbanın suyuna ek edelim kaynayana kadar karıştıralım.
Et ve sarımsağı, karabiber ve tuzu ek edelim tencerenin kapağını kapatmadan 7-8 dakika kaynayınca çorbamız hazırdır.
Tencerenin kapağını çorbanın sıcaklığı çıkana kadar açık bırakalım.
Yağları sos kabında eritelim pul biber ekleyip, altını kapatalım. Çorbayı servis yaparken üzerine tereyağlı sostan dökelim. Afiyet olsun.
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı