Düğü Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 tane soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 küçük domates
1 tane biber
Reyhan (isteğe bağlı)
Karabiber
Bir tutam maydanoz ve dere otu
1 kase ince bulgur
2 su bardağı su
Düğü Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yağı ve soğanı biberi kavuruyoruz, akabinde salçayı ekleyerek kavurun.
Domatesleri ek edin.
2 bardak kadar su ek ederek karıştırın.
Dereotu ve maydanozlar doğrayın ve biraz kaynamaya bırakın.
1 kase ince bulguru ekleyerek çekmeye bırakın.
Bu yemeğin özelliği biraz lapa hafif sulu üzere olmasıdır. Afiyet olsun.
Düğü Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 küçük domates
1 tane biber
Reyhan (isteğe bağlı)
Karabiber
Bir tutam maydanoz ve dere otu
1 kase ince bulgur
2 su bardağı su
Düğü Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yağı ve soğanı biberi kavuruyoruz, akabinde salçayı ekleyerek kavurun.
Domatesleri ek edin.
2 bardak kadar su ek ederek karıştırın.
Dereotu ve maydanozlar doğrayın ve biraz kaynamaya bırakın.
1 kase ince bulguru ekleyerek çekmeye bırakın.
Bu yemeğin özelliği biraz lapa hafif sulu üzere olmasıdır. Afiyet olsun.
Düğü Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı