AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 kg tavuk pirzola
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 adet soğan
Tuz
Nohutlu pilav için;
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı tavuk suyu ya da olağan sıcak su
Tuz
1 kase haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yoksa çabucak de pişirebilirsiniz.
Hazır olan tavukları düdüklü tencereye yerleştirip ortasına bir adet soğanı koyuyoruz.
Düdüklünün kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
Düdük sesi çıkınca ocağın altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Bu sırada pilav için ıslatılıp yıkanmış pirinci sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
Ardından tuzunu atıp biraz daha kavurduktan sonra nohutları ek ediyoruz.
Bir çeşit karıştırıp suyunu ekliyoruz.
En son orta kısmına tereyağı bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavuklarla bir arada servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst