- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Düdüklüde pişen yemek sağlıklı mı?
Dizdar, “Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor” diye konuştu. Düdüklü tencerenin kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde faydalı olabileceğini dile getiren Dr.Pho Noodle nedir?
Vietnam’ın en popüler sokak lezzetlerinden biri olan Pho, tıpkı Japonların Ramen’i gibi şifalı, çok katmanlı, besleyici, karakteristik ve doyurucu bir yemektir. Et suyunun saatlerce kaynatılması ve yemeğin içinde yoğun bir şekilde kullanılması ile hem içilebilen hem de yenilebilen bir lezzet olarak öne çıkar.Pho hangi ülkenin?
Pho, ülke çapında evlerde, sokak tezgahlarında ve restoranlarda servis edildiği Vietnam’da popüler bir yemektir. Pho, Vietnam’ın ulusal yemeği olarak kabul edilir.
Düdüklü tencere vitaminleri öldürür mu?
Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten Dr. Dizdar, “Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor” diye konuştu.
Pho çorbası nasıl yapılır?
Hazırlanışı- Knorr Et Suyu Toz Bulyon’u su ile karıştırıp soğan, sarımsak, zencefil, yıldız anason, tarçın, kakule, ve kişniş tohumlarını da ilave edip kaynatın.
- Daha sonra ocağa koyup tekrar kaynatın ve balık sos ile misket limonu suyunu ilave edip tuz ve biberini ekleyerek lezzetini ayarlayın.
Midye Marine hangi ülkeye ait bir yemektir?
Belçika ve Fransa’da tüketilen midye tipi olan, midyenin çeşitli otlar ile haşlanarak hazırlandığı ve yanında patates kızartması ile sunulduğu Moules-fritesten farklı olarak midyelerin kızartılması ile yapılır….Midye tava.Steak hangi ülkeye ait?
Steakhouse kültürünün tarihine indiğimizde, 1690’lara uzanıyoruz. Yaklaşık 325 yıl önce Londra’da “chophouse” ismiyle hizmet vermeye başlayan mekanlar, geleneksel servis yöntemleri ile 19. yüzyılda tüm Avrupa’ya yayılıyor.