AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Duduklu tencerede misir corbasi kac saatte piser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Düdüklü tencerede mısır çorbası kaç saatte pişer?​

1.Mısırıları fasulyeleri aksamdan suya koyuyolur. Ertesi gün mısırı ve fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye koyulur 2. 5 Lt. yakın su ilave edip düdüklüde kaynayana kadar harlı, sonra kısık ateste 45 dk. pişirilir.

Mısır Yarma çorbası nasıl yapılır?​

Mısır Yarma çorbası nasıl yapılır?
Korkota (Mısır Yarması) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mısır yarmasını 7 su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Üzerine haşlanmış barbunyayı ekleyin.
- Yoğurdu bir kasede unla birlikte iyice karıştırın.
- Çorbayı sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatın.
- Tuzunu katın ve ocağın altını kapatın.

Kırık mısır çorbası nasıl yapılır?​

Yoğurtlu Mısır Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kırık mısırlar haşlanır. Mısırlar yumuşadığı zaman yoğurt, yumurta sarısı, un biraz da su iyice çırpılarak karıştıra karıştıra haşlanmış mısırlara eklenir.
- Kıvamı koyu olursa eğer biraz daha su ilave edilir.
- Kaynadıktan sonra tuzu eklenir.

Mısır çorbası nedir?​

Mısır çorbası nedir?
En hafif çorbalardan biri olan mısır çorbası, birçok kişinin en sevdiği çorbalardan biridir. Kışın mısır unundan, yazın ise koçanından yeni ayrılmış taze mısırdan yapılır.

Mısır yarması düdüklüde kaç dakikada pişer?​

Genel olarak mısır düdüklüde pişirildiği zaman ortalama 25 dakika içerisinde pişmektedir.

Mısırlı ayran çorbası nasıl yapılır?​

Mısırlı ayran çorbası nasıl yapılır?
Kaynayan çorbanın içine karıştırarak bu bulamacı döküyoruz. Onunla 5-10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurdumuzu hafif sulandırıp çırparak ılıyan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda kesilmesini önlemek için ekliyoruz. Daha sonra yoğurdu karıştırarak çorbanın içine döküyoruz.

Korkot çorbası nasıl yapılır?​

Kirkot çorbası tarifi için mısır yarmasını düdüklü tencereye alıp 6 su bardağı suda haşlayın. Haşladığınız nohutu da mısırlara ekleyin. Ocağın altını kısıp 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu esnada yoğurda un ekleyip güzelce çırpın.

Mısır Bulgurundan çorba nasıl yapılır?​

Mısır Bulgurundan çorba nasıl yapılır?
Ayrı bir tavaya yağları alıp, soğanlarla beraber güzelce kavurun. İçerisine karabiber, tuz, pulbiber, domates salçası ve biber salçasını de katıp iyice soğanlar ölene kadar karıştırın. Fasulyeyi ve mısır bulguru piştiğinden emin olduğunuzda tavadaki karışımın içerisine aktararak 20 veya 30 dakika kadar kaynatın.

Mısır çorbası hangi yöreye ait?​

Karadeniz yöresine ait olan mısır çorbası, lif bakımından oldukça zengindir.

Mısır çorbasına ne katılır?​

Mısır çorbasına ne katılır?
Un, tereyağ ve sıvı yağla birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavrulur. Bu aşamada sürekli karıştıralım ki unumuz yanmasın. Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de normal olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır. Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ilave edilir ve karıştırılır.

Yarma nasıl haşlanır?​

Suyu düdüklü tencereye alıp kaynamaya bırakalım. O kaynarken buğdayımızı gözden geçirip iyice yıkayalım. Kaynayan suya buğdaylarımızı atıp ateşten alıp düdüklünün kapağını kapatalım. Aynı yoğurt mayalar gibi tenceremizi sıkıca saralım. 4 veya 5 saat bu şekilde bekleyelim sonra açıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
 
Mısır çorbası hakkında bilgi vermek için buradayım! Mısır çorbası çeşitli yörelerde farklı tariflerle yapılabilmektedir. Karadeniz yöresine ait olan mısır çorbası genellikle lif bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Mısır çorbasının ana malzemesi genellikle mısır ya da mısır unudur. Ayrıca çeşitli sebzeler, et suyu veya tavuk suyu eklenerek de zenginleştirilebilir.

Örneğin, mısır çorbası tariflerinden birinde mısır yarması kullanılarak bir çeşit çorba yapılabilir. Mısır yarmasını düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirerek üzerine haşlanmış barbunya ekleyebilir ve son olarak yoğurtlu un karışımını ekleyerek pişirebilirsiniz. Bu tarifle hem besleyici hem de lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz.

Mısır çorbasına katılan diğer malzemeler arasında ise un, tereyağı, sıvı yağ, süt, su ve mısır bulguru gibi malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler çorbaya zenginlik katarak daha doyurucu bir lezzet elde etmenizi sağlar.

Eğer mısır yarmasını düdüklü tencerede pişirmek istiyorsanız, genel olarak mısır yarması ortalama 25 dakika içerisinde pişmektedir. Ayrıca diğer tariflerde de düdüklü tencere kullanarak mısır çorbası hazırlanabilir. Önemli olan nokta, mısır ya da mısır yarmasının pişme süresini ve diğer malzemelerle uyumunu göz önünde bulundurarak lezzetli bir çorba elde etmektir.

Mısır çorbası yapımı oldukça zahmetsiz ve çeşitli tariflerle kişisel tercihe göre uyarlanabilir. Sağlıklı ve lezzetli bir mısır çorbası için farklı tarifleri deneyerek kendi damak zevkinize uygun bir çorba hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst