AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
İstediğimiz sayıda ayva
Her yarım ayva için 1 yemek kaşığı şeker
1 kabuk tarçın
5-6 tane karanfil
1 yemek kaşığı kadar nar
1 su bardağı su

Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvaları yıkayıp soyalım. Ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini bir kenara ayırıp, ayvaları limonlu suyun içine bırakalım. Ayvanın kabuklarını düdüklü tenceremizin altına yerleştirdim.
Üzerine ayvaları koyup, her yarım ayvamız için iki yemek kaşığı şeker ekleyelim. Ayva çekirdekleri, tarçın, karanfil, nar taneleri ve suyu ekleyip düdüklü tenceremizi ocağa alalım. Kısık ateşte kaynadıktan sonra 10 dakika pişirelim.
Sonra ocaktan alıp dikkatli bir biçimde havası alındıktan sonra kapağını açalım. Tekrar ocağa alıp 10 dakika kadar rengini ve kıvamını denetim ederek pişirelim.
Ocaktan alıp 1-2 saat bekleyelim. Rengi, tadı, kıvamı çok hoş oluyor. Kaymakla yahut istediğiniz formda servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst