AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
2 kg ayva
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı tereyağ
4-5 adet karanfil
Çubuk tarçın

Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaların kabuğu soyulur küçük doğranır ve kararmaması için suda bekletilir. Çekirdekleri çıkarılır onları da kullanacağız.
Doğranan ayvalar tencereye alınır ve üzerine toz şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ,minik bir kesim çubuk tarçın ve su eklenip karıştırılır. 2 kg ayva için 7 litrelik düdüklü kullanıyorum ben.
Kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır (Yaklaşık yarım saat sonra kaynama noktasına ulaşıp ses çıkıyor ) düdüklü tısladığında küçük göze alınır ve on dk kısık ateşte pişirilir.
Buharı alınıp kapağı açılır limon tuzu, tereyağ eklenir ve kıvam alana kadar ağzı açık kaynatılır yaklaşık 20 dk kâfi geliyor buzdolabında kıvamını alıyor çok ağır ve şekerli seviyorsanız şeker ölçüsünü arttırabilirsiniz ancak bize kâfi geliyor.
Sıcakken kuru pak kavanozlara doldurulup kapağı kapatılır ve bir gece karşıt bir biçimde bekletilir açıldıktan sonra buzdolabında bekletilir şimdiden ellerinize sıhhat afiyet olsun
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst