AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dubel nerede kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dübel nerede kullanılır?​

Dübel Nedir? Bir malzeme veya ürünü başka bir yere sabitlemek amaçlı kullanılan bağlantı elemanlarına dübel denir. Vida veya cıvatanın duvar, tavan gibi bir alanlarda açılan deliğe giren parçadır. Beton, ahşap, tuğla gibi zeminlerde kullanılmaktadır.

Duvara çakılı dübel nasıl çıkarılır?​

Küçük dübellerde ise önce uygun boyda bir vidayı kısmen dübelin içine vidalayın ve ardından bir pense kullanarak vidayı dübel ile birlikte çekip çıkarın.
Dübel seçerken nelere dikkat edilmelidir?​
Ankraj (sabitleme) yapılacak parçaya ve uygulama alanına göre dübelin seçimi yapılmalıdır. Titreşim, çatlak, sıcaklık, korozyon gibi unsurlar dübel çeşitleri arasında doğru seçim yapılmasında önemli etkenlerdir. Ayrıca dübelin yük taşıma kapasitesi yüksek olması için delik içerisinin temizlenmesi önemlidir.

Kimyasal dübel sağlam mı?​

Kimyasal dübel sağlam mı?
Reçine ve sertleştiricinin birleşiminden yapılmıştır. Epoksi akrilit esaslı bir kimyasal dübelleme sistemidir. Uygulandıktan sonra oldukça hızlı bir şekilde kürleşerek kurur. Güvenli ve sağlam bir tutuş sağlar.

Kimyasal dübel ne kadar zamanda kurur?​

Kimyasal dübel ne kadar zamanda kurur?
Örneğin ana malzeme sıcaklığının 0°C olduğu bir durumda HIT-HY200-A için kürlenme süresi 4 saat iken HIT-RE500v3 için bu süre 48 saat yani 2 gündür. Hava ve beton sıcaklığının yüksek olduğu yaz aylarında ise bütün kimyasal dübeller daha hızlı kürlenir ve çalışma süreleri de daha kısadır.

Çekme dübel ne işe yarar?​

Üzerlerinde bulunan parçalar ile delik içerisinde genleşerek deliğe tutunma sağlayan ve sürtünme kuvveti ile dönmeyi zorlaştıran, üzerindeki kovanlarla oynamayı önlenen bir ankrajlama malzemesidir.

Plastik vida nasıl çıkarılır?​

Vida başını kırmamak için, tornavidayı hafifçe içeriye vur….Kavrama gücünü artır.
- Vida metale tutturulmuşsa üzerine WD40 gibi nüfuz edici bir yağ püskürt ve en az on beş dakika beklet.
- Vidalarına uyan en büyük tornavidayı kullan.
- Mümkünse, daha fazla baskı elde etmek için tornavida kolunu bir ingiliz anahtarıyla tut.
 
Dübel nedir?
Dübel, bir malzeme veya ürünü başka bir yere sabitlemek amacıyla kullanılan bağlantı elemanlarına verilen isimdir. Vida veya cıvatanın duvar, tavan gibi bir alanda açılan deliğe giren parçadır. Genellikle beton, ahşap, tuğla gibi zeminlerde kullanılmaktadır.

Duvara çakılı dübel nasıl çıkarılır?
Duvara çakılı dübeli çıkarmak için küçük dübellerde ise önce uygun boyda bir vidayı kısmen dübelin içine vidalayın ve ardından bir pense kullanarak vidayı dübel ile birlikte çekip çıkarabilirsiniz.

Dübel seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Dübel seçerken ankraj yapılacak parçaya ve uygulama alanına göre doğru dübelin seçilmesi önemlidir. Titreşim, çatlak, sıcaklık, korozyon gibi unsurlar dübel çeşitleri arasında doğru seçim yapılmasında etkili olabilir. Ayrıca dübelin yük taşıma kapasitesinin yüksek olması için delik içerisinin temizlenmesi gerekmektedir.

Kimyasal dübel nedir ve ne kadar zamanda kurur?
Kimyasal dübeller, reçine ve sertleştiricinin birleşiminden oluşurlar. Örneğin epoksi akrilit esaslı bir kimyasal dübel olan HIT-HY200-A için kürlenme süresi 0°C'de 4 saat iken HIT-RE500v3 için bu süre 48 saattir. Hava ve beton sıcaklığının yüksek olduğu yaz aylarında kimyasal dübeller daha hızlı kürleşir ve çalışma süreleri kısalmış olur.

Çekme dübel ne işe yarar?
Çekme dübel, üzerinde bulunan parçalar ile delik içerisinde genleşerek deliğe tutunma sağlar ve sürtünme kuvveti ile dönmeyi zorlaştırır. Ayrıca üzerindeki kovanlarla oynamayı engeller ve ankraj sağlar.

Plastik vida nasıl çıkarılır?
Plastik vida çıkarmak için vidanın başını kırmamak adına tornavidayı hafifçe içeriye vurarak kavrama gücünü artırabilirsiniz. Eğer vida metale sıkışmışsa nüfuz edici bir yağ püskürterek vidayı çıkarmayı kolaylaştırabilirsiniz. Vidayı çıkarmak için en uygun tornavidayı tercih ederek ve mümkünse tornavidayı bir anahtar yardımıyla tutarak daha fazla baskı uygulayabilirsiniz.
 
Geri
Üst