- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Dua etmemiz neden önemlidir?
Dua Ederken Dua gerçekte bizi kaderimizde olana doğru yönlendirir. Duayı ettiren, sonsuz öncede kaderimizi belirlemiş olan Yüce Allah’tır. Kuran’da, “Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz” (Tekvir Suresi, 29) buyrulur. Allah’tan dileyebiliyor olmamız, O’nun dilemiş olduğunun işaretidir.Dua ve Önemi Nedir?
Sözlük anlamını vererek başlayalım isterseniz: “Davet etmek, nida etmek, yardım istemek, yalvarıp yakarmak”. Istılahta ise, Yüce Yaratıcı’ya yönelerek ondan istek ve dilekte bulunmaktır. Allah’ın büyüklüğü karşısında kulun aczini beyan etmesidir. Allah katında kula verilmiş sınırsız bir hazinedir.
Dua etmenin önemi ne ifade eden bir ayet?
Cevap: Kullarım sana beni soracak olursa, (bilsinler ki) ben, şüphesiz onlara çok yakınım. Bana dua edenin duasını kabul ederim.”(Bakara Suresi, ayet: 186).Bir insan neden dua edemez?
1-Kişi kendini ihtiyaçsız görebilir. 3-Kişi bugüne kadar yaptığı duaların kabul olmadığı hissine kapılıp dua etmekten vazgeçebilir. 4-neyi nasıl isteyeceğini bilemediği için yanlış bir dua etmekten çekinebilir.
Dua niçin sadece Allaha yapılmalıdır?
CEVAP: Dua ısmarlanacak bir şey değildir. Dua, kişinin içindeki dilek ve düşünceleri doğrudan Allah’a sunmasıdır, Allah ile münacatı içten konuşmasıdır. “Sen şu duayı şu kadar oku, sen de şu kadar oku” şeklindeki uygulamalar insanların gelenekleştirdikleri kişisel düşüncelerdir.Dua nedir ve özellikleri?
Dua kelimesi, “çağırmak, seslenmek, istemek; yardım talep etmek” mânasındaki da’vet ve da’vâ kelimeleri gibi masdar olup, “küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya vâki olan talep ve niyaz” anlamında isim olarak da kullanılır.