Dua Dua Eller Açılmış...

theking

Yeni Üye
Allah’ım, dinimde ve dünyamda, ailemde ve malımda senden afv ve afiyet istiyorum.

Allah’ım, günahımı bağışla mekânımı genişlet ve rızkıma bereket ver. Allah’ım, sana zikretmemde, sana şükretmemde ve sana en güzel kulluğu yerine getirmem hususunda bana yardım et ta rabbi.

 Allah’ım, beni ilimle zenginleştir, yumuşak huylulukla benim ahlakımı güzelleştir, bana senin lütfünden takvayı ihsan et, senden hakkıyla korkmamı nasip et ve bana sıhhat ve afiyet ver ya rabbi.

 Allah’ım faydasız ilimden, korkmayan e ürpermeyen bir kalpten, doyma nedir bilmeyen bir nefisten ve kabul olmayacak duadan sana sığınırım ya rabbi.

 Allah’ım, senden senin yol göstericiliğini ve hidayeti, senden hakkıyla korkmayı ve takvayı, namuslu bir şekilde yaşayıp iffet sahibi olmayı ve gönül zenginliği istiyorum.

 Allah’ım, nimetinin zevalinden, afiyetinin değişmesinden, azabının ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden sana sığınırım.

 Allah’ım borca batmaktan düşmanın galebesinden ve kulların başıma gelenlerden dolayı sevinmesinden sana sığınırım.

 Ey Allah’ım, bizi boş işlerle uğraşmaktan sakındır ve bize eşyayı olduğu gibi göster. Gözlerimizi cehalet perdesinden kurtar ve bize eşyanın mahiyetini göster. Şu görünen âlemi, senin güzelliğini yansıtan ayna kıl; bizi senden alıp götüren bir örtüye çevirme. Şu kâinatı, bizim için bir cehalet ve körlük sebebi değil bir bilgi ve feraset kaynağı kıl. Senin cemaline olan uzaklığımız kendi nefislerimizden kaynaklanır. Bizi bizden kurtar Allah’ım senin mağfiretine ulaştır.

 Ya Rabbi, kusurlarımızı affet, bizi kendine kul kabul et. Küçük yaşlarımızdan bu yaşlarımıza kadar küçük-büyük, bilerek-bilmeyerek işlediğimiz cümle günahlarımızı affeyle ya rabbi. Allah’ım görünür görünmez kazalardan. Belalardan, güç yetmez, akla hayale gelmez kötülüklerden, musibetlerden cümlemizi koru ya rabbi. Sağlığımızın, sıhhatimizin yerinde olabilmesi için, maddi manevi sınavlarımızı hakkıyla verebilmemiz için, cehennem azabından, kabir azabından, şeytanın şerrinden korunabilmemiz için, şu anda sıkıntıda bulunan mümin kardeşlerimizin sıkıntılarından kurtulmaları için, hastane köşelerinde tedavi olmayı bekleyen kardeşlerimizin acil şifaları için, Hz. Osman’ın edebi gibi edep, Hz. Ali’nin ilmi gibi ilim sahibi olabilmemiz için, rabbim senin rızan neredeyse bizleri oraya sevk etmen için ve bizleri oralardan ayırmaman için, aile yuvamızın huzuru ve saadeti için, dualarımızın kabulü günahlarımızın mağfireti için, efendimiz (sav) şefaatine nail olabilmemiz için ve bilhassa rabbim senin rızan için…..

Geri