- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
DSL bağlantısı yok ne yapmalıyım?
“DSL bağlantısı yok” sorunu nasıl çözülür?- Adım #1: Bağlantı kablolarını kontrol edin.
- Adım #2: Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatın.
- Adım #3: Antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakın.
- Adım #4: Windows Sorun Giderici’yi çalıştırın.
- Adım #5: Farklı bir cihaz ile internete bağlanmayı deneyin.
DSL hatası ne demek?
DSL ışığı yanmıyorsa; Splitter Cihazı veya telefon hat kablosu arızalı olabilir; Yalın adsl kullanmayan yani sabit telefon hattı ile birlikte interneti kullanmanızı sağlayan splitter adlı bir cihaz vardır, eğer bu cihaz arızalıysa modeme ne kadar kablo takılı olursa olsun sinyal aktarımı yapamayacaktır.
DSL ışığı neden yanmıyor?
DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır. WLAN 2.4G ışığı yeşil yanıyorsa kablosuz bağlantı etkindir.DSL ve internet ışığı yanmıyor ne yapmalıyım?
DSL ve internet ışığı yanmıyor ise şunları deneyin;
- Modeme Direkt Bağlanın.
- VPN’i Devre Dışı Bırakın.
- Farklı Bir DNS Sunucusu Deneyin.
- Modemi Fabrika Ayarlarına Döndürün.
- ISS ile Sorunu Çözmeye Çalışın.
Digital Subscriber Line kısaca DSL, sayısal abone hattı anlamına geliyor. İnternet sağlayıcı, ana hattı üzerinden bakır kablolar yardımıyla evinize bir DSL hattı bağlar ve bu hat üzerinden internet bağlantınız sağlanır. İnternet bağlantınızın bant genişliğine göre bu hat ADSL ya da VDSL olarak da isimlendirilir.
DSL bağlantısı ne?
DSL ve internet ışığı neden yanmaz?
Modemin internet ışığının yanmamasının olası nedenleri şunlardır; Kablolarla ilgili sorunlar: yanlış bağlantı, kablo hasarı vs. Koaksiyel veya fiber kablonun tam montajlanmaması DSL bağlantısında, santralde ya da son bağlantıdaki sorunlar.DSL ışığı nasıl açılır?
“DSL ışığı yanmıyor” sorunu nasıl çözülür? Eğer modem üzerindeki DSL ışığı yanmıyorsa ve internete bağlanmıyorsanız, ilk olarak yapmanız gereken modemi kapatmaktır. Modeminizi kapatın ve birkaç dakika kapalı tutun. Bu arada modem ısındıysa soğuyacaktır ve yeniden başlatılırken olası sorunları ortadan kaldıracaktır.
DSL ışığı neden yanar?
İnternet bağlantınızı evinizde kullanmanızı sağlayan modem üzerinde bulunan pek çok ışıktan biri de DSL ışığıdır. DSL ışığının yanıyor olması, modeminize bağlı olan internet hattınızın çalışıyor olduğunu ve internete bağlanabileceğinizi gösterir.DSL girişi ne işe yarar?
Digital Subscriber Line kısaca DSL, sayısal abone hattı anlamına geliyor. İnternet sağlayıcı, ana hattı üzerinden bakır kablolar yardımıyla evinize bir DSL hattı bağlar ve bu hat üzerinden internet bağlantınız sağlanır.
Fiber internet, standart ADSL internetten daha iyi, daha hızlı ve daha güvenilirdir. ADSL, genel olarak veri iletmede fiber internetten önemli ölçüde daha yavaştır, maksimum 200Mbps hız sağlayabilir.