Drupal nedir ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Drupal nedir ne işe yarar?​

Drupal, internet ile ilgili istediğiniz projeyi oluşturmak için tercih edilen web geliştirme platformudur. Drupal, PHP programlama dilinde yazılmıştır. Drupal, web siteleri ve uygulamalar oluşturmak için kullanılan ücretsiz, açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir.
CM sistemi nedir?
Kısaca CMS olarak ifade edilen içerik yönetim sistemi adını İngilizcedeki Content Management System kalıbından alır. İçerik yönetim sistemi; bir web sitesinde ziyaretçi tarafından görüntülenebilen içeriklerin, dosyaların ve tasarımların kontrol edilmesini sağlayan bir tür bilgisayar yazılımıdır.
Drupal içerik yönetim sistemi nedir?
Drupal ücretsiz, açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemi ya da içerik yönetim’e odaklı bir altyapı yazılımıdır. Modüler yapısı sayesinde, web uygulama çatısı, topluluk portalı, forum ya da blog motoru olarak da kullanılabilmektedir.

CMS yazılım ne demek?​

İçerik yönetim sistemi anlamına gelen CMS yazılım ve kodlama bilgisine sahip olmadan içerik oluşturulmasını mümkün kılan hazır bir yazılım uygulamasıdır. CMS arayüzde sıfırdan bir içerik oluşturmayı, yayınlamayı, üzerinde değişiklik yapmayı, yönetmeyi sağlayan bir yazılımdır.
Joomla nedir nasıl kullanılır?
Joomla, web içeriği oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir. Joomla, PHP programlama dili ile geliştirilmiştir ve nesneye yönelik programlama tekniklerini kullanırken, verileri depolamak için MySQL veritabanını kullanır. Kontrol paneli üzerinden tek tıkla kurulabilir.
CMS çalışıyor ne demek?
CMS ile web tarayıcısı gerçek zamanlı çalışıyor; buna bağlı olarak da yayınlama, hata düzeltme ve güncelleme gibi işlemler rahatça yapılabiliyor. Ayrıca dilerseniz web sitenizin eski halini de sisteme kayıt edebilirsiniz.
Açılımı Content Management System olan CMS, web sitelerine ait içeriklerin yönetilmesini sağlayan sistemlerin tümüne verilen isim oluyor.
Joomla kurulumu nasıl yapılır?
Joomla Kurulumu Nasıl Yapılır? Site yapmak İçin Gereken Her Şey
- Joomla’yı Elle Kurmak. Bir MySQL veri tabanı ve kullanıcısı yaratın. En güncel Joomla versiyonunu indirin. Joomla arşivini karşıya yükleyin ve dosyaları çıkarın.
- Joomla’yı Otomatik Yükleyici ile Kurmak. Otomatik Yükleyici’ye Erişin. Joomla CMS’yi Bulun.
- Sonuç
Neden Joomla?
Joomla açık kaynaklıdır ve kullanımı tamamen ücretsizdir. Tamamen kullanıcı dostu arayüz ile istediğiniz içerikleri çok kolay oluşturabilmeniz için size yardımcı olur. Joomla, yeni özellikler ve işlevler şeklinde yeni güncellemeler sunar. Her yeni güncellemeyle çalışmak daha kolay hale gelir.

Geri