AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Drone lisansi ne demek?

Editör

Yeni Üye

Drone lisansı ne demek?​

Drone ehliyeti SHGM üzerinden yada SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluşların herhangi birinden alabileceğiniz Drone uçuşları sırasında kolluk kuvvetlerinin sizden talep edeceği yegane evraktır. Bu basılı evrak aynı bir araç ehliyeti gibi olabileceği gibi bir sertifika görünümünde de olabilir.

İHA pilot sertifikası ne işe yarar?​

İHA pilot sertifikası ne işe yarar?
İHA eğitimi; İHA kullanıcılarına ilgili kategorideki İHA’yı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İHA Talimatında belirtilen kurallara uyulması kaydı ile ticari olarak kullanım yetkisi kazandırır.

Drone pilotu ne iş yapar?​

Drone pilotu ne iş yapar?
Drone ya da Türkçe adıyla insansız hava araçlarını kullanan kişilere drone pilotu denir. Drone pilotları genellikle drone’ların üzerine yerleştirilen kameralar ile çekim yapılmasını sağlar. Bunun dışında askeri amaçlı drone’ları kullanan subay ya da astsubaylar bulunur.

İHA ehliyeti ücretsiz mi?​

SHGM sertifika konusunda herhangi bir ücret talebinde bulunmuyor. https://iha.shgm.gov.tr adresinde yer alan 20 soruluk online sınavı başarılı bir şekilde tamamlamak yeterli oluyor.

İHA 1 eğitimi ne kadar?​

İHA 1 eğitimi ne kadar?
Drone Ehliyeti için eğitim ücretleri, KDV dahil İHA0 (iha-0) 350 TL, İHA1 (iha-1) 700 TL’dir. Bu ücretlere pratik eğitim ve MEB sınav ücreti dahildir. İHA2 Teorik Eğitim ücretimiz 3.500,00 TL’dir. İHA2 Pratik Eğitim ücretimiz, 16.000,00 TL’dir.

İHA 1 ehliyeti ne kadar?​

İHA 1 ehliyeti ne kadar?
Drone Ehliyeti için eğitim ücretleri, KDV dahil İHA0 (iha-0) 500 TL, İHA1 (iha-1) 950 TL’dir. Bu ücretlere pratik eğitim ve MEB sınav ücreti dahildir. İHA2 Teorik Eğitim ücretimiz 3.500,00 TL’dir.
Drone lisansı kaç TL?​

İHA belgesi ne kadar?​

İHA belgesi ne kadar?
Eğitim Ücreti: Drone Ehliyeti 600, İHA0 Ticari İHA Pilotu Eğitimi; 750 TL, İHA1 Ticari İHA Pilotu Eğitimi; 1250 Tl olarak belirlenmiştir.

Drone lisansı kaç yaşında alınır?​

Drone lisansı kaç yaşında alınır?
İHA-0 ticari pilot sertifika eğitimi için 12, İHA-1 ticari pilot sertifika eğitimi için 15 yaşınızı doldurmuş olmanız yeterlidir. Eğer drone aracınız 25kg ve üzerinde ise İHA2 ve İHA3 sınıfına girer ve bu sınıflardaki ehliyeti almanız şart.

Drone ile ne iş yapılır?​

Drone ile 10 İş Fikri (2020)
- Hava fotoğrafları ve çekimler satarak para kazanın.
- Özel bir şirket kurun ve havadan anket / ölçme hizmetleri sunun.
- Drone ile düğün videosu ve fotoğrafçılığı
- İHA’ların satışı
- Denetim hizmetleri.
- Gayrimenkul, tatil köyü ve otellerin reklamı
- Drone ile Teslim.

Drone lisansı, uçurduğunuz insansız hava araçları için kolluk kuvvetlerinin isteyebileceği yasal bir belgedir. Bu lisansı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) veya SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan alabilirsiniz. Bu belge, araç ehliyeti gibi fiziksel bir belge olabileceği gibi bir sertifika şeklinde de olabilir.

İHA pilot sertifikası ise İHA (insansız hava aracı) kullanıcılarına, ilgili kategorideki İHA'yı ticari olarak kullanma yetkisi veren eğitim belgesidir. Bu belge, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün belirlediği kurallara uyulması şartıyla kullanım hakkı sağlar.

Drone pilotu ise insansız hava araçlarını kullanan ve genellikle üzerlerine yerleştirilen kameralarla çekim yapılmasını sağlayan kişilere denir. Ayrıca askeri amaçlarla drone'ları kullanan subaylar veya astsubaylar da drone pilotu olarak adlandırılabilir.

İHA ehliyeti ücretsizdir, SHGM herhangi bir ücret talep etmemektedir. Online olarak 20 soruluk bir sınavı başarıyla tamamlayarak bu belgeyi alabilirsiniz.

İHA eğitim ücretleri ise farklı seviyelere göre değişmektedir. İHA0 eğitimi 350 TL, İHA1 eğitimi 700 TL olarak belirlenmiştir. İHA2 teorik eğitim ücreti 3.500 TL, İHA2 pratik eğitim ücreti ise 16.000 TL'dir.

Drone lisansı ya da İHA belgesinin fiyatı ise eğitim seviyesine göre değişmektedir. Drone Ehliyeti için eğitim ücreti 600 TL iken, İHA0 Ticari İHA Pilotu Eğitimi 750 TL, İHA1 Ticari İHA Pilotu Eğitimi ise 1250 TL olarak belirlenmiştir.

Drone lisansı almak için belirli yaş şartları bulunmaktadır. İHA-0 ticari pilot sertifika eğitimi için 12 yaşınızı, İHA-1 ticari pilot sertifika eğitimi için ise 15 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir. Eğer drone'unuz 25 kg ve üzerinde ise İHA2 ve İHA3 sınıfı ehliyetlerine sahip olmanız gerekmektedir.

Drone ile yapılabilecek işler arasında hava fotoğrafçılığı, video çekimi, ölçüm hizmetleri, düğün fotoğrafçılığı, drone satışı, denetim hizmetleri, gayrimenkul ve otel reklamları gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bu iş fikirleriyle drone'u ticari amaçlar için kullanarak gelir elde edebilirsiniz.

Geri