Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Drone kayit islemleri nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Drone kayıt işlemleri nasıl yapılır?​

Drone’u yasal olarak uçurmak için kayıt ettirmek gerektiğinden bahsetmiştik. Bunun için İnsansız Hava Araçları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün iha.shgm.gov.tr web sitesine girelim önce. İHA Kayıt Sistemi’ne girdikten sonra önce bir hesap oluşturmamız gerekiyor. Üst menüden Kayıt Oluştur linkine tıklayalım.
Drone ehliyeti kaç TL?
Drone Ehliyeti için eğitim ücretleri, KDV dahil İHA0 (iha-0) 350 TL, İHA1 (iha-1) 700 TL’dir. Bu ücretlere pratik eğitim ve MEB sınav ücreti dahildir. İHA2 Teorik Eğitim ücretimiz 3.500,00 TL’dir. İHA2 Pratik Eğitim ücretimiz, tanıtım amaçlı olarak 31.10
Drone kayıt zorunluluğu nedir?
Ağırlığı 500gr ve üstü İHA satanların, alanların, üretenlerin, ithal edenlerin ve uçuranların İHA kayıt işlemi yapmaları zorunludur. İHA kaydetmekle yükümlü bireyler ve ticari işletmeler, öncelikle sisteme kayıt olmalıdır.

Ülkemizde uçaklar hangi otoriteye kayıt edilerek tescil ismi alırlar?​

Ferry Uçuş Tescil İşlemleri Türk Sivil Hava Aracı Sicili’ne kaydedilmek üzere yurda giriş yapacak hava araçları, yurda gelişi esnasında yapacakları ferry uçuş için ya rezerv ettirmiş oldukları Türk tescil işareti ile veya gelecekleri ülkenin tescil işareti ile Türkiye’ye gelirler.
Iha pilot kayıt başvurusu nasıl yapılır?
İHA Pilot Kaydı Nasıl Yapılır
- iha.shgm.gov.tr sitesine girip Kayıt olunur/giriş yapılır.
- Karşımıza çıkan ekrandan “İHA Pilot Kayıt Başvurusu” kısmı seçilir.
Iha pilot sertifikası nasıl alınır?
Drone ehliyeti alabilmek için SHGM üzerinden veya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yetkilendirdiği kuruluşlardan herhangi birisi tarafından da alınabilir. Drone ehliyeti için uçuş eğitimi alınır. Drone ehliyeti basılı olarak ücreti mukabil alınabilir.

Drone ehliyeti almak ne işe yarar?​

Drone ehliyeti SHGM üzerinden yada SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluşların herhangi birinden alabileceğiniz Drone uçuşları sırasında kolluk kuvvetlerinin sizden talep edeceği yegane evraktır. Bu basılı evrak aynı bir araç ehliyeti gibi olabileceği gibi bir sertifika görünümünde de olabilir.
Drone ehliyeti kimler alabilir?
Drone, ticari amaçla kullanılacaksa 12 saatlik eğitimi olan İHA 0 ya da 36 saatlik eğitimi olan İHA 1 ehliyetinin alınması zorunludur. Drone Ehliyeti Kimler Alabilir? IHA2 ve İHA3 sınıfına giren dronelar 25kg ve üzeri olan dronelardır bu sınıfın ehliyetini almak zorunludur.
Drone için izin gerekli mi?
Sportif/amatör amaçlı uçuş yapacak başvuru sahibi sadece yeşil alanlarda izne gerek olmadan uçuş yapabilir. Diğer bölgelerde ise mecburen ticari uçuş, ticari hesaptan SHGM’ye başvurusu yapılır.

Drone uçurmak için izin gerekir mi?​

İHA0 ve İHA1 grubunda yer alan dronelar için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıt yaptırmak zorundasınız ancak 500gr altındaki dronelar gibi amatör amaçlı uçuşlar için izin almak sorunluluğu yoktur. İHA0 için en az 12, İHA1 için en az 15 yaşında olmak şartı vardır.
Sivil Havacılık Kanunu kaç sayılı kanundur?
İLGİLİ TÜM KANUNLAR 2920 SAYILI TÜRK SIVIL HAVACILIK KANUNU (19.10.1983 T. 18196 R.G.) Bu Kanun ,Madde 341-470 Tarafından Değiştirilmiştir. 2920 SAYILI TÜRK SIVIL HAVACILIK KANUNU (19.10.1983 T. 18196 R.G.)
Uluslararası ve ulusal sivil havacılık kuruluşları ve otoriteleri nelerdir?
Uluslararası Havacılık Otoriteleri

Geri