AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Drenaj suyu nereye baglanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
142.548
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Drenaj suyu nereye bağlanır?​

Drenaj kanalının köşe yaptığı yerlerde, en az 50×50 cm boyutunda ve kanal tabanından 15-20 cm aşağıdan başlayıp, bahçe seviyesine kadar yükselen taş ya da beton rögarlar-bacalar yapılmakta, künkler bu rögalara bağlanmakta ve en düşük seviyeli künk de dere, kanalizasyon vb. yerlere bağlanarak suyun binadan …

Bina temelden su alıyor ne yapabilirim?​

Bina Temelinden Su Çıkması Bu uygulama temelde görülen ya da görülmeyen kaynak suyu gibi eylemlerin oluşmasında, su temele ulaşmadan drenaj boru hattına dolumu sağlanır ve oradan da bağlı olduğu rögara tahliye edilir.

Yağmur suyu toplama yasal mı?​

Yağmur suyu toplama yasal mı?
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle; 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sistemi zorunlu hale getirildi. 2 bin metrekareden küçük alanlarda inşa edilecek yapılar içinse belediyelerimize yağmur suyu toplama sistemini zorunlu kılma takdir yetkisi …

Drenaj borusu nerede kullanılır?​

Drenaj borusu nerede kullanılır?
Çatı veya verandalardaki atık suyun da drenaj kanalları ve boruları yardımıyla uzaklaştırılması gerekir. Bahçe, park, çatı, veranda hatta tünel gibi her mekan için ve yapı için farklı drenaj kanalları kullanılmaktadır.

Yağmur suyu kanalizasyona bağlanır mı?​

Herhangi bir maksatla kullanılmak için kanalizasyon tesislerinden su alınamaz. b) Yağmur Suyu Bağlantıları: Bölgede ayrık kanalizasyon sistemi mevcut ise, yağmur suları ve kirli olmayan tüm diğer yüzeysel drenaj suları evsel atıksu kanallarına bağlanmaz.

Evin temelinden neden su çıkar?​

Bina zemininden çıkan sular için alınabilecek önlemler Kanalizasyon ve binanın atık su boruları tıkanmış olabilir bazen tıkanmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı su toprağa dolar ve en alt kattan ıslanma yapar. Hatta kanalizasyon yoğun kullanılıyorsa bina zemininden de su çıkar.

Yağmur Suyu Toplama Projesi Nedir?​

Yağmur Suyu Toplama Projesi Nedir?
Yağmur suyu toplama projesi, doğal su kaynaklarının korunması için geliştirilmiş bir sistemdir. Çatı sularının biriktirilmesi mantığına dayalı sistem, kuraklıkla mücadele için atılan önemli bir adımdır.

Drenaj borusu nedir ne işe yarar?​

Drenaj borusu nedir ne işe yarar?
Arazi ya da değişik yapılarda fazla suyun birikmesini engellemek amaçlı, en hızlı biçimde suyu tahliye etme yöntemine drenaj denmektedir. Bu doğrultuda suyu tahliye etmek amaçlı yapılmış olan kazıya ise drenaj hattı ismi verilir. Tahliye işlemini gerçekleştirmek adına ise kullanılan sisteme tahliye borusu denir.

Drenaj hangi durumlarda uygulanır?​

Alansal drenaj, yer altı sularının yapı temeli altında kaldığı durumlarda uygulanır. Yapı temeli, suyun kaldırma etkisinden korunurken, uygulanan su yalıtımının da korunması sağlanmış olur.

Çatı yağmur suyu kanalizasyona verilir mi?​

c) Ayrık kanalizasyon sisteminin mevcut olduğu yörelerde atıksular ve yağmur suları (çatı ve bahçe drenaj suları) için ayrı bina tesisatı yapılıp ayrı parsel bacalarında toplandıktan sonra, atıksular atıksu kanalına yağmur suları ve zemin suları da yağmur suyu kanalına verilir.

Tıkanan yağmur borusu nasıl açılır?​

Tıkanan yağmur borusu nasıl açılır?
Doğal yollarla pimaş tıkanıklığı açmak isteyenler sirke ve karbonat ikilisini kullanabilirler. Bunun için yapmanız gereken sirke ve karbonatı karıştırıp gidere dökmektir. Yaklaşık yarım saat kadar bekledikten sonra bolca su dökün.
 
Drenaj suyunun nereye bağlanacağı konusunda detaylı bir açıklama yapılmış. Köşe yaptığı yerlerde taş veya betondan yapılmış rögarlar ve bacalar oluşturularak künkler bu rögarlara bağlanıyor ve en alttaki künk de dere veya kanalizasyon gibi yerlere bağlanarak suyun binadan uzaklaştırılması sağlanıyor.

Bina temelinden su alındığı durumda, suyun temele ulaşmadan drenaj boru hattına dolumu sağlanıp oradan bağlı olduğu rögara tahliye edilmesi gerektiği belirtilmiş.

Yağmur suyu toplama konusunda yapılan düzenleme ile 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sisteminin zorunlu hale getirildiği ifade edilmiş. Bu düzenlemeyle doğru bir şekilde yağmur suyu toplanarak çevre korunması hedefleniyor.

Drenaj borularının kullanım alanları da açıklanmış. Çatı veya verandalardaki atık suların drenaj kanalları ve boruları yardımıyla uzaklaştırılması gerektiği belirtilmiş. Bahçe, park, çatı, veranda gibi çeşitli mekanlar için farklı drenaj kanalları kullanılabileceği vurgulanmış.

Yağmur suyunun kanalizasyona bağlanıp bağlanamayacağı konusunda da bilgi verilmiş. Yağmur suları ve kirli olmayan diğer yüzeysel drenaj sularının evsel atıksu kanallarına bağlanmadığı belirtilmiş. Bu ayrımın önemine dikkat çekilmiş.

Diğer konularda da detaylı açıklamalar yapılmış; örneğin yağmur suyu toplama projeleri, drenaj borularının ne işe yaradığı, drenajın hangi durumlarda uygulandığı gibi. Siz de bu konularda geniş bilgiye sahip olabilir ve sorularınızı detaylı şekilde yanıtlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst