AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Drama ilk ne zaman ortaya cikti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Drama ilk ne zaman ortaya çıktı?​

1911’lerde ilk yaratıcı drama dersleri ile ilgili olarak Harriet Finlay-Johnson’ın adı geçer, 1914 yılında Holmes adlı müfettiş yaratıcı dramanın okul yaşamının bir parçası olduğunu belirtmiştir.

Dramada nelerden yararlanılır?​

Drama Uygulamasında Yararlanılan Teknikler
Yaratıcı dramanın dünyada ilk öncüsü , drama alanında ilk uygulamaları yapan , eğitimde dramanın başlatıcısı Harriet – Finlay JOHNSON (1871-1956) olmuştur.
Drama yöntemi ilk kez hangi eğitim kademesinde görülmektedir?
Dramatik gösterilerin dersler içinde gerçek anlamda bir öğretim ve ifade aracı olarak ele alınması Cumhuriyet Döneminde 1926 tarihli İlkokul Programında, ilkokulun eğitim ve öğretim ilkeleri bölümünde, temsil-dramatik gösteriler temel olarak kabul edilmiştir.
Yaratıcı drama kısaca nedir?
Yaratıcı drama; bir grubu oluşturan üyelerin yaşama deneyimlerinden yola çıkarak, bir amacın, düşüncenin, doğaçlama, rol oynama (rol alma) gibi teknik- lerden yararlanarak, canlandırılmasıdır.

Türkiye’deki ilkokul programında dramatik gösterilerin dersler için bir öğretim ve ifade aracı olarak ele alınması kaç yılında başlamıştır?​

Bilinç koridoru tekniği nedir?​

Bilinç koridoru (Conscience Alley/Decision Alley/ Thought Tunnel) herhangi bir eserde yer alan kişilerin bir sorunun çözümünde ikilemde kaldığı durumlarda yaptıkları seçimlerin ve karar alma süreçlerinin irdelenmesinde veya genel olarak tartışılabilecek konularda uygulanabilecek bir drama tekniğidir.

Geri