Drama egitmeni olmak icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Drama eğitmeni olmak için ne yapmalı?​

Üniversitelerin Tiyatro-Drama bölümünden mezun olmak da meslek için yeterlidir. Bunun dışında özel eğitim veren kurumlarda Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olarak verilen kurslara katılıp sertifika sahibi olunabilir.

Drama kursu kaç saat?​

8. Drama kursunun bitiren bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması hedeflenmiştir. Genel kurs programlarında kredilendirilme yapılmamaktadır. Kurs programının süresi; günde en fazla 6 ders saati uygulanacak şekilde toplam 120 ders saatidir.
Drama eğitmenliği sertifikası nasıl alınır?
Yaratıcı drama eğitmen eğitimi programına katılarak Devlet Üniversitesi Onaylı , MEB ‘de geçerli Yaratıcı drama eğitmenlik sertifikası alacaksınız. Alınan 200 saatlik yaratıcı drama eğitmen eğitimi sertifikası ile MEB ‘de egzersiz ve kurs açabilirsiniz.
Drama eğitimini kimler verebilir?
– Rehber Öğretmenler, Özel Eğitimciler, – Pedagoglar, Psikologlar, – Çalışma alanı değiştirmek isteyen yüksek okul mezunları katılabilir.

MEB Onaylı drama sertifika ne işe yarar?​

320 saatlik Yaratıcı drama eğitimi sertifikası alanlar; MEB’e bağlı kurumlarının okul öncesi ve ilköğretim programlarındaki drama derslerini yürütebilirler. Güzel sanatlar liselerinin drama derslerini yürütebilirler. MEB’de Hayat Boyu Öğrenme Üzerinden Okullar Hayat Bulsun Projesi Kapsamında egzersiz açabilirsiniz.

Drama Kursu Sertifikası ne işe yarar?​

Yaratıcı Drama Eğitmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar? 320 saatlik Yaratıcı drama eğitimi sertifikası alanlar; MEB’e bağlı kurumlarının okul öncesi ve ilköğretim programlarındaki drama derslerini yürütebilirler. Güzel sanatlar liselerinin drama derslerini yürütebilirler.
Yetişkinler için drama eğitimi nedir?
Drama eğitiminde yaş sınırı bulunmamaktadır. Drama eğitimi; bir sözcük, bir durum ya da bir konunun oyunlarla, canlandırılarak gösterilip öğretilmesidir. Bu şekilde bireyler arası etkileşimi ve iletişimi geliştirir. Drama, doğaçlama sanatından yola çıkar.
Drama eğitimi nereden alınır?
Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır? Gri danışmanlık – üniversiteler işbirliği ile hazırlanan yaratıcı drama eğitmen eğitimi sertifika programına katılarak sertifikanızı alabilirsiniz.
Dram eğitmeni, kendi deneyimlerinden yola çıkarak farklı tekniklerin yardımı ile öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak drama eğitimi veren meslek çalışanıdır. Drama eğitmeni, kişisel gelişim eğitimi verir. Çocukların sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkiler.
DRAMA EĞİTİMİNİN SINIFLANDIRILMASI
Halk Eğitim drama Kursu nedir?
Toplamda 120 saat süresi olan ve günlük 6 saati aşmayacak şekilde planlanan kurslarda; 12’şer saat drama, tanışma ve bireysel özellikler, iletişim ve etkileşim, grup iletişimi ve etkileşimi, duyu çalışmaları ve duyular, bedene dayalı çalışmalar, materyal çalışmaları, empati, öz yönetim ve kendini gerçekleştirme, rol …
Drama eğitimi kaç yaşında başlar?
Drama eğitimi, okul öncesi olarak 4 ve 6 yaşları arasında olan çocuklarda başlanabilir. Özellikle 7 yaş öncesi drama eğitimine başlamak çocuk için çok yararlı olacaktır.

Drama eğitimi neden gereklidir?​

Oyun ve doğaçlama temeline dayalı çalışmaları kapsayan çocuklar için yaratıcı drama eğitimi ile geleceğin, sosyal iletişimi güçlü,özgüveni yüksek, kendini ifade edebilme yeteneği gelişmiş, yaratıcı, dışa dönük, uyumlu bireylerinin temelleri atılır.
 
Geri
Üst