AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Drama calismalarinda kurgusal yapilandirma olusturulurken tiyatronun hangi iki teknigi temel alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Drama çalışmalarında kurgusal yapılandırma oluşturulurken tiyatronun hangi iki tekniği temel alınır?​

Bir sinopsisten (kurgusal izlekten) yola çıkılarak yapılan doğaçlama. Geriye dönüş tekniği kullanılarak yapılan doğaçlama. Zincirleme doğaçlama ve olasılıkçı doğaçlama tekniği.

Dramada kullanılan teknikler nelerdir?​

Yaratıcı Drama Teknikleri
Bir yaratıcı drama dersi 3 aşamadan oluşur, 1-3 saat sürer. Bu aşamalar; ▪ ısınma-hazırlık aşaması, ▪ canlandırma aşaması ve ▪ değerlendirme-tartışma aşamasıdır.
Doğaçlamanın temel teknikleri nelerdir?
Doğaçlama türlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
Dramatik kurgunun ana bileşenleri nelerdir?
DRAMATİK GERİLİM. İzlenir kılan, çatışma doğuran, içsel olarak iten, ilgiyi ayakta tutan temel bir bileşendir.

Yaratıcı drama teknikleri nedir?​

Oysa eğitim ve diğer sahne odaklı alanlarda da yaratıcı drama uygulanabiliyor. Yaratıcı drama, deneyime dayalı ve bir grup dahilinde uygulanan teknikler bütünüdür. Yaratıcı drama teknikleri, çoğu zaman bir metin olmadan grup üyelerinin; doğaçlama ve etkileşim odaklı kendilerini ifade etmelerine olanak tanır.

Drama yöntemi nasıl uygulanır?​

Drama, doğaçlama, rol oynama ve tiyatro tekniklerinde yararlanarak öğrencilerin bir yaşantıyı, bir olayı, bir fikri ya da soyut bir kavramı oyunsu süreçlerle canlandırmasıdır. Bu teknik, öğrencilere karşılaşabilecekleri durumlarda ne yapmaları gerektiğini yaşayarak öğrenme fırsatı vermektedir.
Yaratıcı Dramanın Temel Öğeleri (Bileşenleri) Böylece dramanın öğelerinin bu tanımdan yola çıkarak; yaratıcı drama lideri/eğitmeni/öğretmeni, konu-tema, çeşitli teknikler (doğaçlama, rol oynama vd.), bir grup, yaşantı-tecrübe, oyunsu özellikler ve canlandırmadan (kurgusal gerçeklik) oluştuğunu görürüz.
Dramaya nasıl başlanır?
İlk kez drama yapılan grupta, çalışmalara basitten başlanmalı ve karmaşık çalışmalara doğru gidilmelidir. Sağlıklı sonuçlar alabilmek için grubun sayısı önceden belirlenmelidir. Yaş ve gelişim düzeyiyle birlikte grubun özellikleri dikkate alınarak gruptaki çocuk sayısına karar verilmelidir.
Rolün bileşenleri nelerdir?
Böylece dramanın öğelerinin bu tanımdan yola çıkarak; yaratıcı drama lideri/eğitmeni/öğretmeni, konu-tema, çeşitli teknikler (doğaçlama, rol oynama vd.), bir grup, yaşantı-tecrübe, oyunsu özellikler ve canlandırmadan (kurgusal gerçeklik) oluştuğunu görürüz.
 
Geri
Üst