- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dracaena nasıl bakılır?
Dracena Bitkisi kış aylarında 20 günde 1 defa toprak nemine orantılı az su isteyen bir bitkidir. Bitki yaz aylarında 10-15 günde bir defa saksı büyüklüğüne orantılı olarak toprağı nemli olacak şekilde aşırı su istemeyen bir bitkidir. Bitkiye su verirken kesinlikle klorlu terkos suyu vermemeye özen gösteriniz.Dracena neden sararır?
Dracena bitkisinin yaprakları seyrekte olsa yenileri geldikçe sararma yapması normaldir. Fakat bitki yaprakları aşırı sararma yapıyorsa, Çok aşırı susuz kaldığında yaprakları sık sararır. Aşırı su verilirse yaprak sararır, gövdesi çürür.Kurdele çiçeğinin yaprakları neden kurur?
Çok fazla güneşe ihtiyaç duymayan kurdele çiçeğini ışık alan bir yere koymanız yeterlidir. Çok fazla rüzgar alan bir yere yerleştirirseniz yapraklarında sararmalar olabilir.
Dracaena Marginata nasıl bakılır?
Dracena-Marginata çiçeği, yazın haftada iki kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın Sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.Madagaskar ağacı nasıl bakılır?
*Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki diğer ışıklardan da yararlanabilir. *Kış ya da yaz ayı fark etmeksizin oda sıcaklığına sahip bir yerde bakılmalıdır. *Güneş ışığını gören kısım ışığa doğru bir eğilmede bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin diğer kısımları ile belirli aralıklarla yön değiştirmeliyiz.Dracena bitkisi ne işe yarar?
Kırmızı köşeli dresena olarak ta adlandırılan bu çiçek Paşa Kılıcının absorbe ettiği tüm kimyasalları ortamdan uzaklaştırmaktadır. Direkt güneş ışığı alacak şekilde pencere önüne konulabilecek bu çiçeği haftada bir kere sulamanız ve yılda iki kez toprağını değiştirmeniz veya gübrelemeniz yerlidir.
Massengena çiçeği, yazın haftada iki kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın Sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.
Topraktan yeterli vitamin ve demir alamadıklarında yapraklar önce sararmaya ve sonradan kurumaya başlar. Bazen aşırı sulama sonucunda çiçeklerin kökleri çürüyebilir. Bu durumlarda da hem yaprak hem de çiçeğin dalları kurumaya başlar.