- Konu Yazar
Dr öğretim üyesi doktora danışmanı olabilir mi?
Diğer taraftan, 9 Mayıs 2008 yılında bir yükseköğretim kurumuna YÖK tarafından verilen görüşte ise doçent unvanına sahip fakat araştırma görevlisi olarak çalışan kişilerin yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışmanlık yapabileceği belirtilmiştir.Ikinci tez danışmanı nedir?
Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla danışmanı gerektirdiği durumlarda danışmanın önerisiyle ilgili enstitü yönetim kurulu tarafından ikinci danışman Üniversite içinden veya Üniversite dışından atanabilir. İkinci tez danışmanının, en az doktora derecesine sahip olması gerekir.Kimler doktora danışmanı olabilir?
(Değişik cümle:RG-1/3/2017-29994) İkinci tez danışmanı üniversite kadrosu dışından da doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip kişilerden olabilir. (2) Danışman, nitelikleri ilgili senato tarafından belirlenen öğretim üyeleri ile doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.
Ikinci tez danışmanı ne zaman seçilir?
Tez danışmanı ve tez önerisi enstitü yönetim kurulu kararıyla kesinleşir. Tez danışmanı, öğrencinin programa başlangıcından sonraki ikinci yarıyılın sonuna kadar atanır. (2) Tez danışmanı, Üniversite öğretim üyeleri arasından seçilir.Tez danışmanı ne kadar ücret alır?
Tez çalışmasının istatistiksel analiz dışında kalan bölümlere ilişkin (giriş, kavramsal/kuramsal çerçeve, literatürde yapılan araştırmalar bölümü, yöntem, tartışma, sonuç ve öneriler bölümleri, kaynakça bölümü ve varsa diğer bölümler) danışmanlık ücreti 100 TL’den başlamaktadır.Doktora yaparken doçent olunur mu?
DOKTORADAN SONRA DOÇENTLİK Düzenleme ile doktorasını bitirenler doğrudan doçentliğe başvurabilecek. Mevcut durumda Yardımcı Doçent kadrosunda olan 36 bin öğretim üyesi de hak kaybı olmadan “Doktor Öğretim Görevlisi” kadrosuna herhangi bir işlem ve şarta gerek duymaksızın geçirilecek.
Kimler tez yönetebilir?
EN AZ BİR YÜKSEK LİSANS TEZİ YÖNETME ŞARTI Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, üniversite kadrosu dışından da en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir.” şeklinde değiştirildi.Tez danışmanlık ücreti ne kadar?
Tez çalışmasının istatistiksel analiz dışında kalan bölümlere ilişkin (giriş, kavramsal/kuramsal çerçeve, literatürde yapılan araştırmalar bölümü, yöntem, tartışma, sonuç ve öneriler bölümleri, kaynakça bölümü ve varsa diğer bölümler) danışmanlık ücreti 100 TL’den başlamaktadır. Üst fiyat limiti bulunmamaktadır.Doktora yaparken öğretim görevlisi olunabilir mi?
Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü olan öğretim görevliği birçok lisansını ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin merak ettiği sorulardan. Eğitim hayatına akademik olarak devam etmek isteyen kişiler doktora eğitimini yaparken öğretim görevlisi olmayı seçebiliyorlar.