AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dr. Oetker Vanilya Pudingli Alman Usulü Cheesecake (Videolu)

theking

Yeni Üye
Dr. Oetker Vanilya Pudingli Alman Yolu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;
200gr un
130gr mısır nişastası
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya şekeri
150 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
Kreması için;
1 kilo labne peyniri
120 gr pudra şekeri
4 adet yumurta
1 paket Dr. Oetker vanilyalı puding
150 ml süt
Üzeri için;
Pudra şekeri (Arzuya göre)

Dr. Oetker Vanilya Pudingli Alman Yöntemi Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle alt tabanını hazırlayalım. Bunun için bütün gereçleri bir kaba alıp, yoğuralım ve streç ile örtelim. 20 dakika kadar dolaba kaldıralım.
Pasta kalıbına pişirme kağıdı serelim kenarlarını yağlayıp, unlayalım ben sprey yağ kullandım lakin tereyağında kullanabilirsiniz.
Hamurdan kesimler alıp, sosis üzere yuvarlayalım ve kenarlarına yapıştırıp bastıralım ortasınada birebir halde hamuru koyup, bastıralım eşit halde dağıtalım ve ortasına çatal ile birkaç sefer batıralım.
Kreması için; labne peyniri, sütü, pudra şekerini, vanilya, pudingi mikser ile çırpalım ve yumurtaları teker teker ekleyelim her yumurtadan sonra çırpalım.
Kremayı kalıba dökelim kremanın sıvı olması sizi korkutmasın piştikçe sertleşiyor.
170 derece fırında yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirelim, fırının altına kesinlikle su koyalım, ben maalesef unuttuğum için pastam hafif çatladı.
Pastanın ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir fırının altını kapatıp, kapağını hafif açık bırakıyoruz ve pastamızı 20 dakika sonunda çıkartıyoruz.
Oda ısısında soğumaya bırakıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz en az 6 saat kadar dolapta dinlenirse pastamız daha hoş olacaktır.
Arzuya nazaran pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Benim pastamdan 14 dilim çıktı. Afiyet olsun. Youtube sayfam. Alman metodu cheesecake (Käseküchen).
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Dr. Oetker Vanilya Pudingli Alman Yöntemi Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri