AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dr Oetker nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.157
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dr Oetker nedir?​

August Oetker (d. 6 Ocak 1862, Obernkirchen, Almanya – ö. 10 Ocak 1918, Bielefeld, Almanya), kabartma tozunun mucidi ve günümüzde Dr. Oetker adı altında uluslararası dev bir gıda grubu haline gelmiş olan şirketin kurucusudur.

Dr Oetker un karışımı nedir?​

Tatlı ve tuzlu birçok tarif için baz bir üründür, özellikle klasik anlamda kek yapımı için idealdir. Üzümlüden havuçluya, kakaoludan ayvalıya kadar birçok kek tarifi için veya poğaçadan patatesli keke kadar birçok tuzlu tarif için uygundur. Kabartıcısı içindedir, ilave gerektirmez.

Dr Oetker limonlu kek nasıl yapılır?​

Dr Oetker limonlu kek nasıl yapılır?
Keki soğutma teli üzerine alın ve soğutun. Glazür:2-3 yemek kaşığı kaynar suyu bir kaba alın.Margarini ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.Üzerine glazür karışımını boşaltın ve iyice karıştırın.Bekletmeden kekin üzerine yayın. glazür donuncaya kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.

Dr. Oetker ürünleri helal mi?​

FRANKFURT/BIELEFELD – Alman gıda devi Dr. Oetker, Almanya’da ve Türkiye’de helal sertifikalı pizzalar üretiyor.

Hazır kek karışımı nasıl yapılır?​

Paketin içinden çıkan kek kalıbını talimatlara uyarak hazırlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Un karışımını çırpma kabına boşaltın; üzerine yumurta, yağ ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Dr Oetker hazır kek karışımı nasıl yapılır?​

Dr Oetker hazır kek karışımı nasıl yapılır?
Süt, margarin veya tereyağı, sıvı yağ, şekerli vanilin, portakal veya limon kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ilave edip önce düşük sonra yüksek devirde 3 dakika daha çırpın. Kalıba dökün ve pişirin. Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın.
Limonlu kek Glazürü nasıl yapılır?​
Pudra şekerini derin bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu azar azar ekleyerek kaşık ile pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız glazürü kekin üzerine dökerek yayın. Donması için 15-20 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Dr Oetker limonlu şeker nasıl kullanılır?​
250-300 g un ile hazırlanan kurabiye ve 250-350 g un ile hazırlanan kek, pasta, tart için 1 poşet limonlu şeker doğrudan una eklenerek kullanılır. Sütlü tatlılarda: 750 ml süt ile hazırlanan sütlü tatlılarda 1 poşet limonlu şeker pişirme esnasında eklenerek kullanılır.

Evde glazür nasıl yapılır?​

Evde glazür nasıl yapılır?
Glazür, için yumurta akını bir fiske tuz ile iyice bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpın. Limon suyunu ekleyin. Pudra şekerinin hepsini koymak yerine yavaş yavaş glazür koyu muhallebi kıvamını alana kadar ekleyin. Glazürü istediğiniz renkteki gıda boyaları ile renklendirerek renkli glazürler elde edebilirsiniz.
 
Dr. Oetker, kabartma tozunun mucidi August Oetker'in kurduğu şirketin adıdır. Günümüzde uluslararası bir gıda grubu olarak faaliyet gösteren Dr. Oetker, birçok farklı ürün çeşidiyle tüketicilere hizmet vermektedir. Dr. Oetker'in un karışımı, kek ve diğer tatlı/tuzlu tarifler için baz bir üründür. Kabartıcı içerdiği için ekstra kabartma tozu eklenmesine gerek kalmadan pratik bir şekilde kullanılabilir.

Dr. Oetker limonlu kek yapımı için; keki pişirip soğuttuktan sonra hazırlanan glazürü kekin üzerine döküp donmasını bekleyerek dilimlere bölebilirsiniz. Bu sayede lezzetli bir limonlu kek elde edebilirsiniz.

Dr. Oetker ürünleri arasında helal sertifikalı pizzalar da bulunmaktadır. Almanya ve Türkiye'de helal sertifikalı ürünleri bulunan Dr. Oetker, bu sayede helal tüketim yapmak isteyenler için seçenek sunmaktadır.

Hazır kek karışımı ise paketin içinden çıkan kalıbı kullanarak pratik bir şekilde hazırlanabilir. Talimatlara uyarak un karışımını diğer malzemelerle çırparak keki fırında pişirebilirsiniz.

Evde glazür yapımı için; yumurta akı, tuz, limon suyu ve pudra şekeri kullanarak kolayca glazür hazırlayabilirsiniz. Karışımı istediğiniz renge boyayarak renkli glazürler elde edebilirsiniz. Bu glazürü kek, pasta veya diğer tatlılarınızın üstüne dökerek servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst