- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Dr Oetker ekşi maya nasıl kullanılır?
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.Tam buğday unundan ekşi maya nasıl yapılır?
1 yemek kaşığı tam buğday unu, 2 yemek kaşığı ılık su temiz bir cam kavanozda karıştırılır üzeri ince bir tülbent ile kapatılır (tamamen kapatılırsa mayalanma süreci başlamayabilir) ve ılık bir ortamda dinlenmeye bırakılır. 12 saat sonra 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı su eklenerek mayamız beslenir.
Evde organik hamur mayası nasıl yapılır?
Organik Ekşi Maya (Ekmek Mayası) Tarifi Nasıl Yapılır?- Temiz bir kabın içine 1 su bardağı organik tam buğday ununu dökelim. kontrollü bir şekilde yavaşça suyu ekleyelim.
- Elimize yapışan yarı cıvık bir hamur olunca mandalina şeklinde yuvarlayıp temiz bir kavanoza koyup kapağını kapatalım.
Ekşi maya hazır olduğunu nasıl anlarız?
5.Ekşi mayanın hazır olduğunu anlamak için en basit yöntem, su testidir. Oda sıcaklığındaki bir kase suyun içine iki çorba kaşığı ekşi maya bıraktığınızda, maya suyun yüzünde kalıyorsa artık kullanım için hazırdır. 6.Ekşi mayanın üzerinde su birikmişse mayanız beslenememiş ve hastalanmıştır.
Ekşi maya her gün beslenir mi?
Maya olgunlaştıkça haftada bir hatta on günde bir kez beslenmesi yeterli olacaktır. Ekşi mayayı beslemek için buz dolabından çıkartın, mayanız çok fazlaysa arada bir mayayı azaltmak beslerken pratiklik kazandıracağı için gereklidir. Malum sürekli beslenerek çoğalan bir mayadır.Yoğurtla ekşi maya yapılır mı?
Bunun için yarım çay bardağı un ve yoğurt koyup tekrar karıştırıp kabarmasını bekliyoruz. Bu şekilde mayayı devam ettirip ekşi mayaya dönüştürebiliriz, eşit miktarda un ve su koyup klasik ekşi maya gibi de besleyebilirsiniz.