- Konu Yazar
Dr neyin kısaltmasıdır?
“Doktor Öğretim Üyesi” unvanının kısaltması “Dr. Buna göre, “Doktor Öğretim Üyesi” unvanının kısaltması, Dr.Dr Öğr ü ne demek?
Doktor öğretim üyesi (dr. öğr. üyesi şeklinde kısaltılır), doktorasını başarıyla tamamlayarak tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta yahut veteriner hekimlikte uzmanlık unvanı elde eden veya belli bir sanat dalında yeterlik kazanmış akademisyen.
Dr Öğr nasıl yazılır?
YÖK tarafından, üniversitelere gönderilen yazıya göre, uygulamalarda birlikteliği sağlamak ve yazışmaları standart hale getirmek amacıyla “Doktor Öğretim Üyesi” unvanı için kullanılacak kısaltma belli oldu. Buna göre, “Doktor Öğretim Üyesi” unvanının kısaltması, Dr. Öğr. Üyesi şeklinde kullanılacak.
Dr unvanı nasıl yazılır?
Örneğin “Dr.” doktora eğitimi bitirmiş, doktor unvanı sahibi olmuş kişilerin adının önüne koyulur.Dr öğretim üyesi mi doçent mi?
Doktor Öğretim Üyesi, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere eğitim vermekle sorumlu kişiye verilen mesleki unvandır. Yardımcı Doçent Doktor olarak bilinen akademik unvan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktor Öğretim Üyesi / Dr. Öğr. Üyesi olarak değiştirilmiştir.
Öğr Gör ne demek?
Öğretim görevlisi, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu olmayan ve özel uzmanlığı gerektiren konularda ders vermek üzere geçici veya devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişidir. Üniversitelerde ders veren Öğretim Görevlileri Öğr. Gör. kısaltmasıyla yazılırlar.