AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Down sendromu tedavi edilebilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Down sendromu tedavi edilebilir mi?​

Down sendromu, kromozom çiftlerinden birinde oluşan ekstra kromozom kopyası sonucunda gelişen genetik bir farklılık durumudur. Ancak bu ekstra kromozomun oluşma nedeni henüz net olarak bilinmemektedir. Gebelik döneminde ve doğum sonrası yapılan testlerle tespit edilebilen Down sendromunun tam tedavisi yoktur.

Down sendromu nasıl tedavi edilir?​

Genetik bir farklılık olduğundan kesin bir down sendromu tedavisi yoktur. Çocuğun yakından takibi önemlidir. Bilişsel gelişimine yönelik özel eğitim desteği ve çocuğun günlük yaşam becerilerini bağımsız bir şekilde yapabilmesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Down sendromu kimden geçer?​

Down sendromu kimden geçer?
birey 46 kromozomludur ancak genetik bilgi olarak 47 kromozom bilgisine sahiptir.down sendromunun bu tipi kalıtımsal değildir,denova olarak gerçekleşir,yalnız ebeveynlerden bir tanesinin taşıyıcı olması durumunda DS’u kalıtımsal olmaktadır. bu oran 3 dür..

Down sendromu en fazla kaç yaşına kadar yaşar?​

Down sendromu en fazla kaç yaşına kadar yaşar?
Down sendromu olan kişiler normal insanlardan yaklaşık olarak 10 ile 20 yıl daha az yaşamaktadır. Bu bireylerde ortalama yaşam süresi ise 45 yıldır. Down sendromu olan kişilerin çocukken lösemiye yakalanma olasılığı normal çocuklara göre daha fazladır.

Down sendromu Önlenebilir mi?​

Down sendromu önlenemez, ancak ebeveynler riski azaltabilecek adımlar atabilir. Annenin yaşı ilerledikçe down sendromlu bebek sahibi olma riski de artmaktadır.

Down sendromu doğuştan mı?​

Down sendromu en sık görülen genetik bozukluklardan biri. Down sendromunun kaynağı anne-baba değildir ve hamilelik öncesi veya sırası olan hiç bir şey çocuğun down sendromlu doğmasına yol açmaz. Diğer çocuklar gibi down sendromlu çocukların da kendilerine özgü kişilikleri, yetenekleri ve düşünceleri vardır.

Down sendromu zihinsel bir engel midir?​

Down sendromu zihinsel bir engel midir?
Bu soruya evet cevabını vermek mümkündür. Sendromun neden olduğu sorunlardan bir tanesi de zeka geriliğidir. Ancak mongolizmde olduğu gibi aşırı derecede bir durum söz konusu değildir. Down sendromu zihinsel engel midir sorusunu, hafif ve orta derecelerde zeka geriliğine yol açar, şeklinde cevaplayabiliriz.

Down sendromu anneden mi?​

Down sendromu anneden mi?
Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. İnsan; 23 anneden, 23 babadan olmak üzere toplam 46 kromozoma sahiptir. Down sendromu ise, en basit şekliyle kişide toplam 46 kromozom olması gerekirken, 47 kromozom olması sonucunda oluşmaktadır.

Down sendromlu bir bebek anne karnında hareket eder mi?​

Hamilelik esnasında down sendromlu bebeklerin hareketleri şu şekilde karşımıza çıkmaktadır: Bebeğin kalbinde normalin dışında ilerleme ve parlama. Diz ve kalça eklemleri arasında yer alan kemiğin gerektiğinden çok daha kısa olması Elde bulunan serçe parmaklarda ikinci kemiğin bulunmaması

Down sendromlu doğan bebek nasıl anlaşılır?​

Down sendromlu çocuklar, yukarı doğru çekik gözlere, düz bir yüz profiline ve dışarı taşan bir dil yapısına sahiptir. Hasta yeni doğan bebekleri diğer bebeklere oranla biraz daha küçük, kulakları küçük, başlarının arkası düz, burun kökü basık ve düz, ağızları küçük olduğu için de genellikle dilleri dışarıda olur.

Down sendromu sonradan oluşur mu?​

Down sendromu sonradan oluşur mu?
 
Down sendromu genetik bir farklılık olduğundan dolayı sonradan oluşmamaktadır. Yapılan genetik testlerle doğum öncesi veya doğum sonrasında teşhis edilebilen bir durumdur. Down sendromu olan bireyler doğum anından itibaren bu genetik farklılıkla yaşamlarına devam ederler. Bu sebeple, Down sendromu sonradan oluşan bir durum değildir ve genellikle doğum anında teşhis edilir. Bu durum genellikle kromozom çiftlerinden birinde oluşan ekstra kromozom nedeniyle ortaya çıkar ve tedavisi mümkün olmayan genetik bir durumdur. Tedavide ise yakından takip ve destek önemlidir.
 
Geri
Üst