AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Down Sendromu icin neler yapilabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.249
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Down Sendromu için neler yapılabilir?​

Genetik bir farklılık olduğundan kesin bir down sendromu tedavisi yoktur. Çocuğun yakından takibi önemlidir. Bilişsel gelişimine yönelik özel eğitim desteği ve çocuğun günlük yaşam becerilerini bağımsız bir şekilde yapabilmesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Down sendromlu bireylere nasıl eğitim verilir?​

Bunun için de erken yaşta eğitim çok önemlidir. Down Sendromlu bireylerde özel eğitim ve özel eğitimde erken eğitim programları, fizyoterapi, duyu bütünleme terapisi, ergoterapi, dil ve konuşma terapisi alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.
Down sendromlu insanlara nasıl davranmalıyız?
Down Sendromlu Çocuk İle İletişim Aileler çocukları ile sürekli konuşup iletişimi koparmamalıdırlar. Sürekli olarak iletişimde kalmak onların konuşma becerilerini de destekler. İletişim kurarken direkt olarak göz teması kurmaya dikkat edilmelidir. Basit ve kısa cümleler kurmak ilk etapta daha faydalı olacaktır.

Down sendromlu bebek en geç ne zaman alınabilir?​

Gebeliğin sonlandırılması istenecekse bunun anne ve babanın rızası ile ve gebeliğin 22. haftasından önce olması gereklidir.

Down sendromlu çocukların eğitimi ne zaman başlar?​

Down sendromlu çocukların eğitimi doğumdan hemen sonra başlar, erken müdahale programları çocuk gelişimine bütün alanlarda yardımcı olur. Bu nedenle erken eğitim kaçınılmazdır. Erken dönemde yalnızca fizik tedavi almak yeterli değildir.
Down sendromlu çocuk normal okula gidebilir mi?
Ülkemizde tüm bireylerin, bu arada Down sendromlu bireylerin de- ayrım gözetmeksizin- eğitim hakkı bulunmaktadır. Bu eğitim hakkı kaynağını uluslararası sözleşme ilke ve standartlar yanında iç hukukta Anayasa ve diğer mevzuat hükümlerinden alır.
Down sendromlu bireyler sadece garsonluk yapmıyorlar. Muhasebe ve insan kaynakları departmanları, banka, restorant, otelin kat hizmetleri gibi akla gelebilecek her sektör ve alanda çalışabiliyorlar.
Down Sendromlu çocukların bazıları çok geç konuşurlar. Hiç konuşamayan sayısı ise oldukça azdır. Erken dönemde başlanan dil terapisi ile ortalama 2-3 yaşında konuşmaya başlayabiliyorlar.
 
Geri
Üst