Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Down sendromlu erkekler kisir midir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Down sendromlu erkekler kısır mıdır?​

Erkek Down Sendromlu bireylerin genellikle üreme özellikleri yoktur ancak nadiren üreme özelliği görülebiliyor.

Bebeğin down sendromlu olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Bebeğin down sendromlu olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Hamilelik süresinde yapılan rutin tarama testleri ve tanı testleri ile Down Sendromu saptanabiliyor. Down Sendromu’nun ilk bulgusu, hamileliğin 11 ila 14’üncü haftaları arasında yapılacak ultrasonografi ve kan testi ile görülebiliyor.

Down sendromlu bebek doğar doğmaz anlaşılır mı?​

Down Sendromu varlığı, bebek doğmadan önce anlaşılabilir. Gebeliğin 11-18. Haftaların arasında yapılan üçlü-dörtlü testler ve ultrasonografi ile ’e varan oranlarda Down sendromu şüphesi fark edilebilir. Şüphe durumda kesin tanı anne karnındayken bebekten örnek alınarak yapılan kromozom analizi ile konur.

Detayli ultrasonda Down sendromu belli olur mu?​

Detayli ultrasonda Down sendromu belli olur mu?
Ali Ekiz, “Down sendromu, en sık görülen genetik hastalıktır ve anne karnında hem taraması yapılabilir hem de riski artmış hastalarda kesin tanısı konulabilir” dedi. Down Sendromlu fetüslerde, anne karnında yapılan detaylı ultrason muayenelerinde sadece %60’ında ultrason bulgusu olur.

Bebeğin Down Sendromlu olduğunu nasıl öğrendiniz?​

“Down sendromunun tanısı sadece kromozom tahliliyle koyulabilir. Amniyosentez veya CVS yapılıp Down sendromu teşhis edilmişse sonuç yüzde yüze yakın doğrudur, değişmez.

Down sendromlu bebek kaç kilo doğar?​

Down sendromlu bebek kaç kilo doğar?
Down sendromlu bebekler akranlarından daha yavaş büyüyebilirler. Çocukların gelişimi takip edilmelidir. Kilo alımı durup büyüme yavaşlayabilir. Yaklaşık 2 kilo ağırlığında 40 cm boylarında doğarlar.

Down sendromu ultrasonda belli olur mu?​

Dr. Ali Ekiz, “Down sendromu, en sık görülen genetik hastalıktır ve anne karnında hem taraması yapılabilir hem de riski artmış hastalarda kesin tanısı konulabilir” dedi. Down Sendromlu fetüslerde, anne karnında yapılan detaylı ultrason muayenelerinde sadece %60’ında ultrason bulgusu olur.

Down sendromlu baba olur mu?​

Down sendromlu baba olur mu?
Down Sendromu konusunda iki şey kesindir. Birincisi, Down Sendromunun kaynağı anne-baba değildir ve hamilelik öncesi veya sırası olan hiç bir şey çocuğun Down Sendromlu doğmasına yol açmaz. İkincisi, diğer çocuklar gibi Down Sendromlu çocukların da kendilerine özgü kişilikleri, yetenekleri ve düşünceleri vardır.

Down sendromlu kişiler cinsel ilişki yaşar mı?​

– Engelli bireylerin cinsel ihtiyaçları yoktur. – Bazı engelli gruplar (Down sendromu gibi) cinsel olarak ‘fazla’ aktiflerdir. – Seks anlıktır ve seks için hazırlanılmaz/plan yapılmaz. – Engelli bireyler ‘gerçek seks’ yaşayamaz.

Down sendromlu bebekler anne karnında hareketli mıdır?​

Down sendromlu bebekler anne karnında hareketli mıdır?
Hamilelik esnasında down sendromlu bebeklerin hareketleri şu şekilde karşımıza çıkmaktadır: Bebeğin kalbinde normalin dışında ilerleme ve parlama. Diz ve kalça eklemleri arasında yer alan kemiğin gerektiğinden çok daha kısa olması Elde bulunan serçe parmaklarda ikinci kemiğin bulunmaması
 
Down sendromlu erkekler genellikle kısır olma eğilimindedir, ancak nadiren üreme özelliklerine sahip olabilirler. Bu durum genellikle az rastlanan bir durumdur.

Bebeğin Down sendromlu olup olmadığını anlamak için hamilelik sürecinde rutin tarama testleri ve tanı testleri yapılır. Genellikle hamileliğin 11 ila 14. haftaları arasında yapılan ultrasonografi ve kan testi ile Down sendromu varlığı tespit edilebilir. Ayrıca, detaylı ultrason muayeneleri ve kromozom analizi gibi testler de yapılabilir.

Down sendromu varlığı bebek doğmadan önce anlaşılabilir. Hamileliğin 11-18. haftaları arasında yapılan testler ve ultrasonografi ile Down sendromu şüphesi bulunabilir. Kesin tanı için ise anne karnındayken yapılan kromozom analizi gereklidir.

Down sendromlu bebekler genellikle akranlarından daha yavaş büyürler ve doğduklarında yaklaşık olarak 2 kilo ağırlığında ve 40 cm boylarında olabilirler.

Down sendromlu baba olma durumu ise genellikle söz konusu değildir. Down sendromu genellikle anne-babadan aktarılmaz ve çocuğun Down sendromlu doğma ihtimalini belirleyen bir etmen değildir.

Down sendromlu kişilerin cinsel ilişki yaşayıp yaşamayacağına dair genel bir yargıda bulunmak doğru olmaz. Ancak engelli bireylerin de cinsel ihtiyaçları olduğu ve bazı engelli grupların cinsel olarak aktif olabileceği belirtilmektedir.

Down sendromlu bebeklerin anne karnında hareketlilikleri genellikle normal bir bebekten farklı olabilir. Örneğin, kalpte normalden farklı ilerlemeler ve parlaklık, diz ve kalça eklemlerinde kısalık, ve serçe parmaklarda kemiğin eksik olması gibi belirtiler görülebilir.
 
Geri
Üst