AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dovmeyi ilk kim buldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dövmeyi ilk kim buldu?​

Dövme yapma geleneği hayli eskidir. MÖ 2000’lerde Antik Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı. Antik Yunanlar ve Romalılar, “barbarlara özgü bir uğraş” saydıkları dövmeyi suçlular ile kölelere yaparlardı.
Dövmenin diğer adı nedir?
Dövme (tattoo), deri üzerine işlenen işaret ve desenlere denir. Dövme (tattoo) uygulamasında farklı teknikler kullanılır. Günümüzde modern yöntemler ile yapılan dövme (tattoo) ise, eski tekniklere bakıldığında daha az acır ve sağlık bakımından zararsız olan boyar maddeler ile yapılır.

Dövme sanatçısı olmak için çizim yeteneği gerekir mi?​

Dövme sanatçıları, özellikle çizgi sanatı olmak üzere çizim konusunda yetenekli olmalıdır.
Bilinen en eski dövme buluntusu nedir?
Buzadam Ötzi 2015’te Buzadam Ötzi’yi inceleyen bilim adamları onun dünyadaki en eski dövmelere sahip olduğunu açıkladılar. Uzun yıllar boyunca, “Chinchorro Adamı” olarak bilinen mumya üzerindeki dövmenin, Ötzi’den yaklaşık 1.000 yıl daha eski ve dünyadaki en eski dövme olduğuna inanılıyordu.
Dövme, Anadolu’nun Doğu ve Güneydoğusu’ndaki adıyla dak; eskiden bedenin süslenmesinden öte kötülüklerden korunmak , şans ve bereket inancı ile yapılırmış. Dövmenin tarihi M.Ö. 30.000 – 10.000 yıl öncesine dayanmaktadır. Kızılderili’ler, eski Mısır, Kazak ve Kırgız Türkleri’nde sıkça görülürdü.
Dövme ne anlama gelir?
Dövme, vücut derisi altına doğal veya doğal olmayan yollarla boyaların yerleştirilmesiyle yapılan desen ve şekillerdir. “Dövme” terimi Türkçe’de “dövmek” fiilinin isim halidir. İsim olarak kullanıldığında, dövme aynı zamanda bir eylemi de içermesi nedeniyle, bir anlamda “damga”demektir. “Dövmek” kelimesinden gelir.

Dövme sanatçısı olmak günah mı?​

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Dövme caiz mi değil mi” sorularına açıklık getirdi. Dövme fetvası veren Diyanet, “Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır.
Eski çağlarda dövme nasıl yapılır?
Dövme yapımında; bir tür sivri uçlu kemik, boynuz ya da çelik iğne deriye hafifçe batırılıyor ve açılan delikler boyayla dolduruluyor. Açılan deliklerden boyaya batırılmış iplik geçirilerek de dövme yapılabiliyordu.

Dövmenin ömrü ne kadardır?​

Ömrü genel olarak 1-5 yıl arasındadır. Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altına enjekte edilen renkli pigmentler, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir.
Insan neden dövme yaptırır?
Geçmişte yapılan hataları tekrarlamamak, insan ve düşüncelere olan bağlılıklarını pekiştirmek ve negatif duyguları uzaklaştırmak için dövme yaptırılıyor.
 
Geri
Üst