AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dovmenin dagilmamasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dövmenin dağılmaması için ne yapmalı?​

5 Adımda Dövme Bulanıklığına Engel Ol!
- Dövme Yerini Doğru Seçin. Bazı uzman dövme sanatçıları, ayak üstü veya kol içi gibi daha ince bir cilde dövme yaptırmanın dövme bulanıklaşması şansını artırabileceğini söylüyor.
- Doğru Sanatçıyı Seçin. Dövmeciler.
- Cildinizle Uğraşmayın.
- Yoğun Güneş Işığından Kaçının.
- Bakım Yapın.

Hangi hastalar dövme yaptıramaz?​

Genetik egzaması, kronik alerjisi, kronik ürtiker gibi alerjisi olanlar kesinlikle dövme yaptırmamalıdır. Dövmelerde kullanılan ilaçlar çok iyi bilinmeli ve boyaların etkisiyle kişide deri kanserlerine neden olacağı unutulmamalıdır” diye konuştu.
Dövme yaparken hangi boya kullanılır?
Günümüzde kullanılan dövme boyaları pigment bazlıdır. Bu pigmentler mineral bazlı olabildiği gibi endüstriyel organik temellere de dayanabilir. Boyalar üretilirken renk verici ana madde olan pigmentleri sıvı halinde taşımak için bir çözelti kullanılır.
Kalıcı dövmede azo boya var mı?
Dövmede kullanılan pigment-renkler genelde tek bir metalik tuz ile elde edilmektedir. Örneğin kırmızı;civa, mavi; kobalt, yeşil; kormium, mor; magnesyum gibi. Ancak bunların dışında dövme içeriğinde azo boyaları hatta polisiklik içeriklerde kullanılmaktadır.

Dövme yaptırmak ne gibi sorunlara yol açar?​

Ağrıdağ, steril bir ortamda yapılmayan dövmelerin Hepatit A, B, C, AIDS ve frengi gibi bulaşıcı kan hastalıklarının bulaşmasının yanı sıra zehirlenme, deri hastalıkları ve kronik böbrek yetmezliği gibi tehlikeli rahatsızlıklara yol açabileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:”Bu tip olumsuz durumlarla karşılaşmamak …

MR dövmeye zarar verir mi?​

Cilt altına uygulanan dövme steril ortamda yapılmadığında vücutta enfeksiyonlara neden olurken, içeriğinde yer alabilecek metal tuzları, demir oksit gibi maddeler nedeniyle MR gibi radyolojik görüntüleme alınmasını da zorlaştırıyor.
Dövme mevsimi ne zaman?
Sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimleri dövme için en ideal zamandır. Yaz ayları gelmeden en az 25 gün öncesinde dövmenizi yaptırmış olmanız tavsiye edilir. Bu süre zarfında da yine kendinizi güneşten, denizden ve havuzdan korumalı ve uzak tutmalısınız.
Dövme boyaları karıştırılır mı?
Uzun süre kullanılmayan boyaların pigmentleri dibine çöker. Dolayısı ile pigmentler iyice sıvısıyla karışıncaya kadar sürekli çalkalanmalıdır. Gölge vermek gibi işlemler için boyanın saf su ile karıştırılacağı gibi makine ayarıyla da ince gölge teknikleri verilebilir.
Tekstil sektöründe azo boyar maddelerin en sık kullanıldığı alanlar:
Dövme boyası aslında nedir?
 
Geri
Üst