Dövmeli Karışık Dolma Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dövmeli Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Materyaller
Asma yaprağı 30-35 adet
4 adet dolmalık yeşil biber
4 adet kuru patlıcan
2 adet dolmalık patates
İçindekiler
1,5 su bardağı dövme
1 tane soğan
1 tane domates
3-4 diş sarımsak
5 6 kısım maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Acı biber göz kararı
Tuz (Yaprağın tuzlu olup olmamasına bağlı)
Yarım limon suyu yada nar ekşisi
Yarım kaşık biber salçası
Salçalı Sos İçin
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane

Dövmeli Karışık Dolma Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcımızı hazırlayıp karıştırıyoruz. Kuru patlıcanları sıcak suda haşlıyoruz.
Dolmalık yeşil biberlerin çekirdeğini temizliyoruz.
Asma yaprakların tuzlu olmaması için bir kaç saat yada bir gün evvelden sıcak suda bekletiyoruz.
Patateslerinde kabuğunu soyup iç kısmını oyuyoruz.
Daha sonra dolmalık biber, kuru patlıcan ve pateslerinde içlerini dövme ile dolduruyoruz.
Yapraklarıda güzelce sarıyoruz ve tencereye diziyoruz.
Üzerine bir tabak koyup patateslerin üzerine geçene kadar sıcak su ekliyoruz.
Ocağa pişmeye bırakıyoruz dövmesi yumuşak olana kadar pişirelim.
Başka bir tavaya biraz zeytinyağı koyuyoruz. Sarımsakları rendeleyip yağın içine katıyoruz. Biraz salça biraz nane katıp karıştıralım.
Daha sonra tenceredeki tabağı çıkarıyoruz. Sonra da tavadaki yağı dolmanın üstünde gezdiriyoruz bir 5-10 dakika o denli pissin.
Dolmamız piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz isterseniz sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İç harcımız fazla geldi bana bende domates dolması yaptım sizlerde değerlendirebilirsiniz.
 
Geri
Üst