Dövmeli (Aşurelik Buğday) Tarhana Tanımı İçin Materyaller
8- 9 tane kurutulmuş yoğurtlu tarhana
1 -2 diş sarımsak
Üzeri için;
Tereyağı
Kuru nane
Tozbiber
Dövmeli (Aşurelik Buğday) Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tarhanalarımızı sıcak suyla ıslıyoruz yumuşayana kadar bekletiyoruz ( kendi tarhanamız 10 dakikada bile çözülüyor).
Tarhanaları kaşık yardımıyla yada elimizle küçültüyoruz.
Suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
15 -20 dakika kaynattıktan sonra öbür kapta 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağını (tereyağı) kurunane ile ısıtıp çorbamıza ekliyoruz.
Afiyet olsun
Dövmeli (Aşurelik Buğday) Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8- 9 tane kurutulmuş yoğurtlu tarhana
1 -2 diş sarımsak
Üzeri için;
Tereyağı
Kuru nane
Tozbiber
Dövmeli (Aşurelik Buğday) Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tarhanalarımızı sıcak suyla ıslıyoruz yumuşayana kadar bekletiyoruz ( kendi tarhanamız 10 dakikada bile çözülüyor).
Tarhanaları kaşık yardımıyla yada elimizle küçültüyoruz.
Suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
15 -20 dakika kaynattıktan sonra öbür kapta 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağını (tereyağı) kurunane ile ısıtıp çorbamıza ekliyoruz.
Afiyet olsun
Dövmeli (Aşurelik Buğday) Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı