AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Douglas cikmazi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Douglas çıkmazı nedir?​

Vagina ile arka komşuluğundaki rectum arasında uzanan periton bölümü kadınlarda abdomen en derin bölümü olan bir çıkmaz oluşturur. Bu çıkmaz excavatio rectouterina (Douglas çıkmazı) olarak isimlendirilir. Bu çıkmaz vagina ile cervix arasındaki fornix posterior’un (receptaculum seminalis) arkasında yer almaktadır.
Douglas Peritonu nedir?
uterus ile rektum arasında bulunan excavatio rectouterina ya da cul de sac da denilen bölgenin bir diğer adı. muhtemelen isim vermeyi ilk akıl eden amcanın adı. peritonun en derin noktası olduğundan batın içinde sıvı veya kan birikmesi burada olur ve biriken her neyse ponksiyon ile alınarak teşhis konmaya çalışılır.

Douglas çukuru nedir?​

Douglas rahimin arka yüzü ile kalınbarsağın ön yüzü arasında bulunan boşluktur ve bu bölgede sıvı birikimi genç yaşta olan kadınlarda sık görülen ve kansere işaret etmediği kabul edilen bir bulgudur.
Douglas aralığı nedir?
Kadınlarda rahmin arka kısmında yer alan boşluğa douglas boşluğu denir. Bu boşlukta normalde bir ila üç mililitre sıvı madde bulunur.
peritonun kadında mesane ile uterus arasında yaptığı çıkmaz. excavatio rectouterina’yla birlikte kadındaki karın boşluğu çıkmazlarından biridir.
Douglasta minimal mayi ne demek?
Yumurtlama dönemine yakın olan vakitlerde ya da yumurtlamanın ardından douglas alanında sıvı birikmesi meydana gelebilmektedir. Bu durum normal kabul edilir, sağlığı tehlikeye sokmaz. Kadınların rahminde douglasta sıvı birikimi sıklıkla yumurtlama döneminden sonra yaşanabilmektedir.

Karında su toplanması tehlikeli midir?​

Assit tedavi edilmezse, hastada çeşitli sorunlara neden olabilir. Örneğin karınlarındaki sıvıda enfeksiyon gelişebilir. Düzgün yönetilmezse bu durum tehlikeli olabilir.
Douglasta serbest sıvı neden olur?

Excavatio Rectovesicalis ne demek?​

kadında rektum ile uterusun arka duvarının arasında kalan karın zarı boşluğu. erkekte idrar kesesi ile rektum arasında bulunur ve adı excavatio rectovesicalis’tir.
Excavatio ne demek tıp?
Excavation teriminin tıbbi anlamı; n. Çukur, boşluk, excavatio.
Hidrosalpinks nedir? Rahimin her iki tarafında bulunan, görevleri yumurtayı rahim boşluğuna iletmek olan fallop borularının birinin veya her ikisinin uçlarının tıkanması sonucu içlerinde sıvı birikmesi durumuna hidrosalpinks denir. Bu biriken sıvı fallop tüplerinin içerisini kaplayan doku tarafından üretilir.
Tıpta mayi ne demek?
sivi, akiskan, likit. hastanelerde serum yerine kullanılan kelime. mayi-i beden:vücut sıvısı.

Karında su toplaması neden olur?​

Karında asit nedir? Asit, karında sıvı birikmesi için kullanılan tıbbi terimdir. Sindirim organlarından karaciğere giden portal venin (toplar damarın) kan basıncı çok yükseldiğinde ortaya çıkabilir. Bu artan basınç böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını azaltarak sıvı birikmesine neden olur.

Geri