AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dosyalama sureci asamalari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dosyalama süreci aşamaları nelerdir?​

Dosyalama süreci, belgelerin dosyalanabilir olduğunun, kontrol edilmesiyle başlar ve işlemden kaldırılmasına kadar geçen süredeki her tür aşamayı içerir Hangi dosyalama sisteminin kullanılacağına karar verildikten sonra, dosyalama sürecinin en ince ayrıntısına kadar tasarlanması, sistemin etkinliğini artırır Dosyalama …

Arşivlerde kullanılan araçlar nelerdir?​

Arşivleme araçlarını temel olarak dolap ve raf üniteleri, dosya ve klasörler ve yardımcı araçlar şeklinde üç gruba ayırabiliriz.
Bir evrak ne zaman Dosyalanır?
evrak ve dosya arasında doğrusal bir ilişki vardır. dışından gelen evraklarda da kaydedilen tasnif edilen, ilgili birim veya kişilere gönderilen evraklar son işlem gördükten sonra uygun dosyalarda dosyalanırlar. ® Dosyaların en önemli malzemesi evraklardır.
Gelen evrak izlenmesi aşamaları nelerdir?
GELEN VE GİDEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI Evraklar üzerinde yapılacak işlemin belirlenir ve Dekanın imzası ile ilgili birime havale edilir. Evraklar fiziki ortamda gelmiş ise gelen evrakların kaydı yapılır. Yazı işleri birimi yazıyı hazırlar, Fakülte Sekreteri tarafından yazı ve varsa ekleri kontrol edilir.

Dosyalama sürecinin son aşaması nedir?​

Dosyanın Kontrol Edilmesi Ve Saklanması, ödünç alınan dosyalar geri geldiğinde mutlaka kontrol edilmeli, eksik veya fazla belge olup olmadığına bakılmalıdır. Dosyalama işleminin son aşaması ise dosyaların uygun ortamlarda saklanmasıdır.

Dosyalama işlemi nasıl yapılır?​

dosyalamada, konu başlıkları anlaşılır olmalı ve eksiksiz tanımlanmalı, belgelerin birden çok dosyaya konulması engellenmelidir. durumlarda farklı uygulamaları gerektiren bir sistem pek çok yanlışlığa yol açar. Kurulacak dosyalama sisteminde ana ve alt gruplar tanımlanırken, belli standartlara uyulması gerekmektedir.
Arşiv belge çeşitleri nelerdir?
ARŞİV TÜRLERİ Belli başlı arşiv türleri şunlardır: Devlet arşivleri, şehir arşivleri, noter arşivleri, dinî arşivler, özel arşivler, hastahane arşivleri, ekonomik arşivler, kartografik arşivler, iko- nografik arşivler, odyovizuel arşivler ve kurum arşivleridir.
Arşivlemede kullanılan dolap çeşitleri nelerdir?
Yatay, dikey, çekmeceli, açık ve yarı açık gibi farklı çeşitleri bulunan dosya dolapları ve raflar, modüler özellikleri sayesinde ergonomik bir şekilde kullanılabilir. Arşivleme sistemi, ofis içine ya da diğer yaşam alanlarına kurulacaksa alınacak eşyaların ofis dekorasyonu ile uyum göstermesine de dikkat edilmelidir.

Belge yönetim süreci nedir?​

Belge Yönetimi Dört Aşamada Ele Alınmaktadır. Bunlar; (1) üretim-dolaşım (2) dosyalama-erişim-kullanım (3) depolama-koruma (4) değerlendirme-düzenlemedir.

Bir dosya nasıl arşivlenir?​

Dosyaların arşivlenmeleri yapılırken öncelikli olarak bir dizine alınmalı ve sınıflandırılarak kaldırılması gerekir. Bu sayede daha sonra istenilen belgeye erişim çok daha kolay ve hızlı olacaktır. Arşivleme sistemlerinde büyüklük önemlidir.
Evrak Yönetim Süreçleri Nelerdir?
İyi Bir Evrak Yönetim Sistemi Bileşenleri Dokümanların elektronik ortama aktarılması, Aktarılan dokümanların tanımlanması, Tanımlanan dokümanların hedeflenen alanda depolanması, Depolanan dokümanların gerekli yerlere yayılması ve aktarılması şeklindedir.
Gelen belgeler nedir?
İlgilisinden başkası tarafından okunmaması ve görülmemesi gereken yazılardır. Bu tür belgeler ağzı mühürlü, kapalı zarf içerisinde gönderilir.

Dosyalama sistemi türleri nelerdir?​

Dosyalama sistemlerini alfabetik dosyalama sistemi, kronolojik dosyalama sistemi, bölgesel dosyalama sistemi, numaralı dosyalama sistemi, konu esaslarına göre dosyalama sistemi, karma dosyalama sistemi ve sanal dosyalama sistemi şeklinde yedi başlık altında ele almak mümkün.

Kurum arşivlerinde belgelerin saklanma süresi kaç yıldır?​

MADDE 11 – (1) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, merkez teşkilatı birim arşivinde saklama/devir süresi 15 yıldır. (2) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, yurtiçi bürolarının birim arşivlerinde saklama/devir süresi 15 yıldır.
Dosyalama işlemleri nelerdir?
Herhangi bir amaç altında bilginin düzenlenmesi, sıralı hale getirilmesi ve değerlendirilmesi için yapılan çalışmaya dosyalama denir.
 
Geri
Üst