AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dosyada menfaat catismasi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dosyada menfaat çatışması ne demek?​

Bir başka ifade ile menfaat çatışması, avukatın savunmakta olduğu kişilerin çıkarlarının birbiri ile uyuşmaması ve bir tarafa ilişkin süreçlerinde diğerine zarar verme ihtimali bulunması halinde ortaya çıkan bir durumdur. Avukatlık Kanunu ile düzenlenmiştir.
Menfaat çatışması hangi durumlarda olur?
Bir başka ifade ile menfaat çatışması, avukatın savunmakta olduğu kişilerin çıkarlarının birbiri ile uyuşmaması ve bir tarafa ilişkin süreçlerinde diğerine zarar verme ihtimali bulunması halinde ortaya çıkan bir durumdur.

Menfaat çatışması nasıl olur?​

Şu gibi durumlarda şüpheli veya sanıklar arasında menfaat çatışması var demektir: 1) Şüpheli veya sanıklar suçu birbirlerinin üzerine atıyorsa, 2) Şüpheli veya sanıklardan biri diğeri tarafından suç işlemeye yöneltildiğini ileri sürüyorsa, 3) Birinin savunulması ancak diğerinin suçlanmasıyla sağlanabiliyorsa.
Ürünün değişim değeri nedir?
değişim değeri, bir metanın üretilmesi için gerekli olan ortalama toplumsal emek zamanı miktarıdır. metanın değeri yanlızca değişim işlemi ile gerçekleşebilir. bu nedenle değişim olmadığında, ne kadar emek zamanı harcanırsa harcansın, ya da ürün ne kadar kullanışlı olursa olsun, üretilen bir değer olmayacaktır.
değişim değeri, soyut-toplumsal emek ile yaratılırken kullanım değeri somut ve bireysel emek ile yaratılır. bu karşıtlığı da şöyle açıklayalım: kışın giymek için kendime bir kazak örüyorum. kendi somut ve bireysel emeğimle bana yarar sağlayacak kullanım değeri olan bir ürün ortaya çıkarıyorum. sonra bir tane daha …
Avukat kimleri temsil edemez?
Hukukumuzda kişileri Mahkemelerde ve İcra Dairelerinde herhangi bir kimse temsil edemez. Bir gerçek veya tüzel kişiyi Mahkemede sadece avukat temsil edebilir. Bu nedenle, kişi avukat dışında herhangi bir yakınına vekaletname vererek kendisini davada temsil ettiremez. Bu konuda avukatın tekel hakkı bulunmaktadır.

Geri