Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dosya durumu karara cikmis nasil ogrenebilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dosya durumu karara çıkmış nasıl öğrenebilirim?​

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?​

Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Dosya karara çıkmış ne demek?​

Dosya karara çıkmış ne demek?
Dava Sonucu Karar Çıkmış Ne Anlama Gelir? Dava sonucu karar çıkmış artık davanın kesinleşmiş olduğunu göstermektedir. Bu işlem ceza mahkemeleri ve hukuk mahkemeleri kapsamında bir dosya üzerinden gerçekleşir. Böylece yapılan mahkeme neticesinde nihai, yani son karar verilmiş olur.

Boşanma dava dosyası karara çıkmış ne demek?​

Boşanma davasının karara çıkması, davanın kabul edilmesi ve davacının açmış olduğu davayı kazandığını göstermekte yani boşanmanın gerçekleştiğini göstermektedir.

Uzaklaştırma kararı e devlette görünür mü?​

Uzaklaştırma Kararı E-devlet Üzerinden Görünür Mü? Yukarıda açıkladığımız üzere koruma kararları değişik işi dosyası niteliğindedir. Bu sebeple bu yöndeki kararların e-devlet üzerinden görünmesi mümkün değildir.

Mahkeme kararına nasıl ulaşabilirim?​

Mahkeme kararına nasıl ulaşabilirim?
1 Mahkeme Kararlarına Nasıl Ulaşabilirim?…Dava Karar Sorgulama
- Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
- UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
- www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

Gerekçeli karar e devlette görünür mü?​

Mahkeme kararı sonucu sorgulama; e-devlet sisteminde sadece e-devlet şifresi ile giriş yaparak görülebilmektedir. Gelişen teknoloji ile beraber mahkemeler ile ilgili işlemlerin ve sorgulamaların daha hızlı yapılabilmesi adına e-devlet sisteminden bu işlemin yapılabilmesi mümkün olmaktadır.

Gerekçeli karar Uyapta görünür mü?​

Hakkınızda verilen gerekçeli kararı UYAP’ta sorgulayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi gerekçeli kararın ne olduğunu önceki makalelerimizde anlatmıştık. Hakkınızda verilen bir hükmün gerekçesinin yazıldığı gerekçeli karar, hükmün verildiği son duruşmadan belli bir süre sonra yazılarak tarafınıza tebliğ edilir.

Istinaftan sonra Yargıtay a giden dosya ne zaman sonuçlanır?​

Istinaftan sonra Yargıtay a giden dosya ne zaman sonuçlanır?
Yargıtay dosya inceleme ne kadar sürer? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?​

Boşanma davalarının kesinleşmesi ve temyiz edilme olayları 15 gün içerisinde gerçekleşir. Hâkimin sonuca bağlamış olduğu karar taraflara yazılı bir şekilde gönderilir. Boşanma davasının temyiz edilmemesi durumunda ise boşanma davasının kararı resmen kesinleşir.

Uzaklaştırma kararı sicile işlenir mi?​

Sicile işlemez…

Uzaklaştırma kararı alan baba çocuğunu görebilir mi?​

Uzaklaştırma kararı alan baba çocuğunu görebilir mi?
Kararda bu yonde bir düzenleme yapılmamış ise karşı taraf dilerse mahkemeden bu konuda karar verilmesini isteyebilir.Siz zaten buna engel olmayacagınızı soylüyorsunuz. Bu nedenle baba ile çocuğun görüşmesinde engel yok.

Çok eski mahkeme kararlarına nasıl ulaşılır?​

Bu bağlamda eski mahkeme karalarına nasıl ulaşabilirim?…Dava Karar Sorgulama
- Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
- UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
- www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

Mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?​

Kararın kesinleşmesi için hiçbir kanun yolunun kalmamış olması yani tüketilmiş olması gerekmektedir. Daha açık bir ifade ile temyiz edilmemiş karar temyiz süresi geçene kadar kesinleşmemiştir. Örnek olarak ağır ceza mahkemesinin vermiş olduğu karar verildiği anda kesinleşmemiştir.

E-devlet gerekçeli karar yazıldı ne demek?​

E-devlet gerekçeli karar yazıldı ne demek?
Gerekçeli karar yazıldı ibaresi, davanın sonuçlandığını ve mahkeme tarafından verilen kararın gerekçeli olarak hazırlandığını ifade eder. Gerekçeli karar yazıldı ifadesini e-devlet üzerinde dosyanız hakkında yaptığınız sorgulamada görebilmeniz mümkündür.
 
Merhaba,

Dosya durumunun karara çıkıp çıkmadığını öğrenmek için yapabileceğiniz bazı adımlar vardır. Öncelikle, UYAP Vatandaş portalını ziyaret ederek dosya numarası aracılığıyla dava dosyasına ait detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Bu detaylar arasında dava açılış tarihi, dava türü, duruşma günü ve saati gibi bilgiler yer alır. Eğer dosya durumu karara çıkmış ise kararın sonucunu da buradan öğrenebilirsiniz.

Karara çıkan bir dava, genellikle karar duruşmasından sonra belirli bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Örneğin, karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosyanın ortalama 2 ay içinde sonuçlanması beklenir.

Dosya karara çıkmış ise bu, davanın kesinleştiğini ve nihai kararın verildiğini gösterir. Bu durum ceza mahkemeleri ve hukuk mahkemeleri kapsamında bir dosyanın tamamlandığını ifade eder.

Öte yandan, uzaklaştırma kararı E-Devlet üzerinde görünmemektedir. Koruma kararları gibi belirli işlerin dosyaları niteliğinde olan uzaklaştırma kararlarının E-Devlet üzerinden görüntülenmesi mümkün değildir.

Mahkeme kararına ulaşmak istiyorsanız, UYAP bilgi bankasından sorgulama yapabilir, ilgili kurumlara dilekçe vererek başvuru yapabilir veya www.turkiye.gov.tr adresi ya da E-Devlet Sistemi üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Gerekçeli kararın E-Devlet veya UYAP üzerinde görünüp görünmediği durumunda ise, gelişen teknoloji sayesinde mahkemelerle ilgili işlemlerin ve sorgulamaların hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına bu platformlardan sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

Son olarak, istinaf sonrası Yargıtay'a giden bir dosyanın sonuçlanma süresi genellikle 825 günü bulabilmektedir. Yargıtay dosya inceleme süresi Mahkemelerde Ceza Dairesi için 352 gün iken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında ise 473 gün olarak bilinmektedir.

Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst