AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dostluk...

haberci

Yeni Üye
Cok samimi iki dost ve arkadaşlardı Fakat bir tanesi cok kurnaz , atılgan ve hareketli, diğeri ise cok saf , durust ve sessizdiBir gun kurnaz olan arkadaş , diğer arkadaşın yanına giderek işlerinin bozulduğunu soyler ve kendisinden para ister Samimi dostu onu hic kırmaz ve elindeki butun parayı arkadaşına verirArkadaşı bu parayla işlerini duzeltirBir sure sonra kurnaz olan yine arkadaşının yanına gider ve onun evlenmek uzere olan nişanlısını cok beğendiğini ve kendisine vermesini isterArkadaşı cok şaşırır, ne diyeceğini bilemez
Fakat aralarında o kadar kuvvetli bir sevgi vardir ki arkadaşına hayır diyemez, nişanlısını arkadaşına verir
Zaman icinde Saf olanın işleri bozulur ve birden arkadaşı aklına gelir
(ben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek) arkadasının iş yerine gider ve calışmak icin iş ister
Arkadaşı ona iş vermez Bizimki pişmanlik ve uzuntu icinde geri doner ama yinede arkadaşına kızamaz
Bir gun sokakta dolaşırken yanına hasta ve yaşlı bir adam yaklaşır Fakir olduğu icin ilac alamadağını soyler
Bizimki yaşlı adamcağıza acır, istedigi ilaclari alır ve adamcağıza verir
Kısa bir sure sonra yaşlı adamın olduğunu duyar
Yaşlı adam cok zengindir ve butun mirasını ona bırakmıştır
Saf adam artık zengindir
Biraz da sevdiği dostuna kırgınlığından dolayı dostunun işyerinin karşısında bir ev alır ve oraya yerleşir
Bir gun evinin kapısını dilenci bir kadın calar Yaşlı kadın cok ac olduğunu, kendisine yemek vermesini ister
Bizim saf hic duşunmeden kadını iceri alır karnını doyurur,
Kimsesi olmadığını oğrendiği kadına ; Kendisinin de yanlız olduğunu soyler ve bu evde birlikte yaşayalım sen evin işlerini ve yemekleri yaparsın der, yaşlı kadın hic duşunmeden kabul eder
Bir sure sonra yaşlı kadın bizimkine, kendine uygun bir kız bulup evlenmesini soyler,
Bizimki boyle bir kıza nasıl ulaşacağını, kendisinin tanidığı olmadığını soyler
Yaşlı kadın ona uygun bir kız tanıdığını ve kendisiyle goruşturebileceğini soyler
Goruşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve duğun davetiyeleri basılır
Bizimkisi kırgın olduğu halde cok samimi dostunu yinede unutamamıştır Biraz da geldiği konumu gormesi acısından samimi arkadaşına da davetiye gonderir
Duğun gunu gelir catar Saf adam duğun salonunda bir şeyler soylemek isteğiyle mikrofonu alır ve başlar yaşadıklarını anlatmaya ;
Eskiden cok sevdiğim bir dostum vardı Bir gun işleri bozulunca benden borc para istedi elimdeki butun parayı verdim Evlenmek uzere olduğum nişanlımı cok beğendigini soyleyerek benden istediCok uzulerek onu da kendisine verdim Cunku biz gercek dosttuk onun uzulmesini istemedimİşlerim bozuldugunda onun fabrikasina gittim ve calişmak icin kendisinden iş istedim Bana iş vermediCok uzuldum, ama yinede arkadaşıma kızmıyorum Cunku biz gercek dosttuk
Bu konusma uzerine kurnaz olan arkadaşı daha fazla dayanamaz mikrofonu eline alır ve baslar konuşmaya;
Benim de bir zamanlar cok sevdiğim bir dostum vardı İşlerim bozulduğunda kendisinden para istedim, butun parasını bana verdi Sonra ondan nişanlısını istedim, uzulerek nişanlısını da verdi
Nişanlısını istememin nedeni ise o kadının arkadaşıma layık olmamasıydı
Cunku O kadın (Hayat kadınıydı ) Kendisi cok saf olduğu icin arkadaşımı o kadından bu şekilde kurtardım
İşleri bozulduğunda gelip benden iş istedi,
Arkadaşımı kendi emrimde calıştıramazdım, o yuzden iş vermedim
Gunun birinde karşılaştığı yaşlı adam benim babamdı
Babam olmek uzereydi, onu arkadaşımın yanına ben gonderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım
Evine gelen dilenci kadın benim annemdi
Ona bakıp iyi yaşamasını sağlamak icin gonderdim
Şu anda evlenmekte olduğu kişi de benim kız kardeşim
Onu arkadaşımla evlenmesine ben ikna ettim
Herşey senin icindi
Hikayeden alınacak anafikir :İnsan dostu icin yaptıklarını mecbur kalmadıkca acıklamaz Tum yakınlık duyduklarınıza birde bu gozle bakınSiz farketmeden sizin icin kimbilir neler yaptılar sadece sizin icin
El Birliğiyle Dostluğa ve dostlarımıza Sahip Cıkalım

Bu öyküde dostluk, sadakat ve içtenlik vurgulanmaktadır. Kurnaz olan arkadaşın zekası ve cesareti, saf olanın ise güveni ve iyiliği ön plana çıkmaktadır. İki arkadaş arasındaki derin sevgi ve bağ sayesinde her ne olursa olsun birbirlerine destek olmuşlardır.

Kurnaz olanın arkadaşının zor durumunda yardım etmesi, saf olanın da sıkıntılarını paylaşması dostluğun ne kadar değerli olduğunu göstermektedir. Öykünün sonunda ortaya çıkan sürprizler ise insanın iyiliklerinin dönüşümünü ve farkında olmadığı fedakarlıkları vurgulamaktadır. Dostluk ve sevgi sayesinde her şeyin mümkün olduğunu anlatan bu güzel hikaye bize önemli bir mesaj vermektedir.

İnsan ilişkilerinde karşılıksız sevgi, empati ve fedakarlık gibi değerlerin önemli olduğunu hatırlatan bu öykü, dostluğun gücünü ve derinliğini vurguluyor. Dostluk ilişkilerinde samimiyet, dürüstlük ve karşılıklı destek her zaman öncelikli olmalıdır. Herkesin hayatında böyle gerçek ve iyi niyetli dostlara sahip olması dileğiyle, dostluğun gücünü hatırlamamız gerektiğini vurgulamak önemlidir. Hayatınızdaki dostlukların kıymetini bilerek, birlik ve dayanışma içinde olmayı unutmamalısınız.

Geri