AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

DoS ataklarinin amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

DoS ataklarının amacı nedir?​

DoS (Denial of Service) saldırıları internete bağlı bir bilgisayarın sunmuş olduğu hizmetleri aksatma ya da kaynaklarını tüketerek çalışmasını durdurmak için yapılan en popüler ve tehlikeli saldırı türlerinden biridir. Servis dışı bırakma saldırısı olarak adlandırılır.

Zombi Ağı nedir?​

Zombi’ler hacker tarafından sistem açığı bulunarak hacklenilen ve aynı zamanda pc’nizdeki tüm kişisel bilgiler, iletişim ve veri ağının takip edilmesine açık bilgisayarlardır. Botnet ağındaki tüm zombiler, sadece bir bilgisayardan (hacker) komut verilerek yönlendirilir.
Hangi saldırı türü bir saldırganın kaba kuvvet yaklaşımı kullanmasına izin verir?
Web sitenizde güvenlik ve koruma bulunmuyorsa, saldırganlar kolayca içeri sızabilir. Brute force (kaba kuvvet) saldırıları, siber suçlular tarafından dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılacak bilgileri çalmak amacıyla, şifrelenmiş verileri kırmak için sıklıkla kullanılır.

DDoS Atak Önleme nedir?​

DDOS Atak Önleme Hizmeti, müşterilerin internet trafiğine yönelen olası saldırı tehditlerini hızla tespit ederek, müşteriye yönelen trafiği Turkcell omurgasında konumlanan DDOS platformuna yönlendirir, kirli trafiği temizleyerek rafine edilmiş temiz trafiği müşteriye geri yönlendirir.

PC zombi mi?​

Bilgisayarınız sürekli olarak ve manasız şekilde donuyorsa bir zombi bilgisayara dönüşmüş olabilir. Bilgisayarınızda yapmadığınız değişikliklerin meydana geldiğini fark ederseniz bilgisayarınızın bir zombi bilgisayar veya kuvvetle muhtemel virüslü olduğunu anlayabilirsiniz.
DDoS saldırısı nasıl tespit edilir?
Ağır çalışan ya da hiç çalışmayan web siteleri DDoS saldırısının nedeni olabilir. Aşırı network kullanımı ise DDoS saldırılarının en büyük belirtisidir. Bunların yanı sıra yine aşırı UDP, SYN ve GET/POST Request’ler de genellikle DDoS saldırılarının belirtileri arasında gösterilebilir.

DDoS saldırısı ne kadar sürer?​

DDoS, ‘Dağıtılmış Hizmet Reddi’ için kullanılır. Bu saldırılar genellikle bir web siteyi veya uygulamayı geçici olarak çevrimdışı olarak kapatmak için kullanılır ve bu sistem etkilenmesi bir gün, hatta daha uzun sürebilir.
 
Geri
Üst